van der Horst

Dirk Schouten is de nieuwe kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux, Q1-Trackracing wint de teamtitel.

Dirk Schouten is kampioen Porsche Carrera Cup Benelux 2024
Dirk Schouten is kampioen Porsche Carrera Cup Benelux 2024
Het doek is gevallen over wat een fantastische editie van de Porsche Carrera Cup Benelux is geworden. Met zeges van Paul Meijer en Kalle Rovanperä en een algemene titel voor Dirk Schouten, sloot de snelste merkencup van de Benelux zijn jaargang 2024 op een zeer mooie wijze af. Op Circuit Zolder werden ook de andere prijzen uitgedeeld en dat na een seizoen dat ons ongeduldig op de volgende jaargang laat wachten!
  • Dreamdrive
Het weekend op Circuit Zolder, in het hartje van Belgisch Limburg, startte met een Tag Heuer Pole Position Award voor de vliegende Fin Kalle Rovanperä. Hij reed op Circuit Zolder naar de laatste polepositie van het seizoen, goed voor een eerste startplaats in de eerste race van het weekend. Op zondag mocht Sacha Norden (JW Raceservice) vooraan vertrekken.

Start race 1 Porsche Carrera Cup Benelux
Start race 1 Porsche Carrera Cup Benelux
Die eerste wedstrijd begon met een moeilijke start voor Rovanperä, waardoor Paul Meijer naar de koppositie reed, een koppositie die hij niet meer afstond. De Nederlander haalde het na dertig minuten en één ronde voor Sacha Norden en Kalle Rovanperä. Dirk Schouten kwam als vijfde over de meet en zag zo Meijer naderen tot op 7,5 punten, wat van de slotrace een ware thriller zou maken. Sam Jongejan (Team RaceArt) werd de winnaar bij de rookies, voor Domas Raudonis (Team GP Elite) en Colin Jamie Böninghausen (Bas Koeten Racing), met Kobe Pauwels op vier, waarmee de jonge Belg een stevige stap richting de titel bij de rookies zette. Jules Grouwels (Team RaceArt) zegevierde in PRO-AM, voor Jani Käkelä en Maik Rosenberg (Team GP Elite).

Voor Rovanperä de laatste! Schouten naar de titel

Kalle Rovanorä
Kalle Rovanorä
Op zondag was het opnieuw de man op polepositie, ditmaal Sacha Norden, die moeilijk wegraakte, waardoor Kalle Rovanorä naar de koppositie reed. De Fin won, voor Paul Meijer en Dirk Schouten die zo zijn titel veiligstelde. Domas Raudonis rondde zijn sterk weekend met een zege in de ‘Rookie’-klasse af, voor Colin Jamie Böninghausen en Nick Ho (PG Motorsport). Hoewel Sam Jongejan in extremis nog voorbij Kobe Pauwels ging in de strijd om de vierde plek, was de titel bij de rookies dus voor de Belg in de kleuren van D’Ieteren Luxury Performance. 

Jules Grouwels (Team RaceArt) zegevierde opnieuw in PRO-AM, maar Jani Käkelä werd de kampioen! Ziad Geris (PG Motorsport) pakte in extremis nog een podium.

De derde plaats van Dirk Schouten en de zevende stek voor Niels Langeveld resulteerden in de teamtitel voor Q1 Trackracing.

De kampioenen aan het woord:

Dirk Schouten
Dirk Schouten
Dirk Schouten (Algemeen - Q1 Trackracing): “Het was een lang seizoen, waarin ieder punt van belang is gebleken. Het laatste weekend was echt niet makkelijk, ik kon de slaap de laatste nachten zeker niet makkelijk vatten, maar we zijn blijven focussen, het team heeft zich 110% gegeven en dit is het onwaarschijnlijke resultaat. Ik besef het nog niet helemaal, het zal zeker nog moeten inzakken, maar ik ga er alvast van genieten.”

Kobe Pauwels  - D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing
Kobe Pauwels - D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing
Kobe Pauwels (Rookie  - D’Ieteren Luxury Performance): “Ik ben maar zeker geweest van de titel in de laatste fase van de race, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Het seizoen was erg lang en erg intens en de concurrentie was enorm sterk. Ik wil iedereen bedanken die bij dit seizoen betrokken was, niet in het minst D’Ieteren Luxury Performance en het team.”

Jani Käkelä (PRO-AM 39 Racing): “Ik heb vannacht toch wel wat wakker gelegen (lacht) en het is onwaarschijnlijk dat we deze titel in ons eerste jaar veroveren. Ik ben dan ook intens gelukkig en bedankt aan mijn team en omgeving!”

Edgard Terium
Edgard Terium
Edgard Terium (Teammanager Q1 Trackracing – Teams): “Dit is een voorlopig hoogtepunt van een groeiproces van dit team de voorbije seizoenen. Na titels in AM en PRO-AM met Jan Lauryssen in de Porsche Carrera Cup Benelux en deze week nog de titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux met Philippe Wils, zijn deze titels voor Dirk (Schouten) en het team een gigantische kers op de taart. En wij blijven ambitieus en willen stap voor stap blijven groeien. Met dank aan alle betrokkenen voor dit succes!”

Edgard Terium mocht ook de allerlaatste ‘Michelin Star of the Weekend’ van het seizoen in ontvangst nemen voor de collectieve prestatie van het team uit Maaseik.

Algemeen podium: 1. Dirk Schouten, 2. Paul Meijer, 3. Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance)
ROOKIE: 1. Kobe Pauwels, 2. Sam Jongejan, 3. Domas Raudonis
PRO-AM: 1. Jani Käkelä, 2. Jules Grouwels, 3. Ziad Geris
Teams: 1. Q1 Trackracing, 2. D’Ieteren Luxury Performance, 3. RedAnt Racing

Persbericht Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons