van der Horst

Rally Girls: De zes finalistes zijn bekend

Rally Girls
Rally Girls
De Rally Girls-operatie is een succes: niet minder dan 106 jongedames hebben zich ingeschreven voor de selecties die op 11 en 12 oktober door het RACB National Team werden georganiseerd. De zes snelsten werden achteraf uitgenodigd voor de grote finale op 7 en 8 december. De laureate van die finale mag in 2025 een volledig seizoen in de ADAC Opel Electric Rally Cup afwerken, aan het stuur van een Corsa e-Rally.
De deelname van Lyssia Baudet aan de ADAC Opel Electric Rally Cup heeft heel wat jongedames aangezet hun kans te wagen in de autosport. Niet minder dan 106 kandidates tussen 18 en 29 schreven zich in voor het Rally Girls Stuurwiel, georganiseerd door het RACB National Team, in samenwerking met Opel Belgium.

Rally Girls 2024
Rally Girls 2024
Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober werden ze uitgenodigd in het RACB Competence Center in Nijvel, waar de eerste selectie plaats vond. Daar had Marc Duez al zijn ervaring aangewend om een selectief en veilig parcours uit te tekenen. Elk van de kandidates kreeg de gelegenheid om een eerste verkenningsronde af te werken aan de zijde van een corijdster van de RACB, die in de moedertaal van de kandidate de nota’s las. Nadien volgden twee rondjes tegen de klok met een standaard elektrische Opel Corsa, onder het aandachtige oog van het RACB National Team.

Na deze eerste test werden zes finalistes geselecteerd. Dit zijn ze, in alfabetische volgorde: 

Billen Joni (26 jaar) Boom
D’Halluin Amber (23 jaar) Hollebeke
Duyckaerts Manon (22 jaar) Hombourg
Eertmans Thyrsa (20 jaar) Sint-Truiden
Simar Marine (27 jaar) Andrimont
Taymans Gaelle (19 jaar) Overijse

Deze zes finalistes worden op 7 en 8 december uitgenodigd voor de tweede en laatste fase van het Rally Girls Stuurwiel. Dit keer worden ze aan het stuur van de rallyversie van een Opel Corsa Electric beoordeeld door de RACB National Team. Net zoals Lyssia Baudet dit seizoen zal de laureate van de finale dan in 2025 een seizoen lang aan de slag kunnen in de ADAC Opel Electric Rally Cup.

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op maandag 14 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons