van der Horst

NASCAR Finals Zolder: RedAnt Racing sluit seizoen af met schitterende zege

Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
In de laatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, verreden op het circuit van Zolder, wist RedAnt Racing nog maar eens te winnen. Een perfecte afsluiter van een seizoen dat eerder al de 992-titel in de 24H Series opleverde.
  • St. Paul
Ze waren hypergemotiveerd, Dréke Janssen en rallywereldkampioen Kalle Rovanperä. Het was voor elk hun eerste racemeeting op Circuit Zolder, maar allebei waren ze vast van plan om op hun succesvolle elan van de vorige meeting op de Oostenrijkse Red Bull Ring door te gaan.
 
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
In de eerste race vertrok Kalle Rovanperä van op de pole positie, maar de startprocedure liep niet helemaal zoals gepland. “Een nukkige koppeling zorgde er voor dat Kalle nog voor de lichten uitgingen al wat naar voor rolde”, legt team manager Marc Goossens uit. “Hij ging onmiddellijk op de rem staan, wat uiteraard zijn start wat om zeep hielp. Bovendien was het kwaad al geschied: Kalle kreeg ook een tijdstraf voor een valse start aan de broek.”
 
Toch kwam de Fin nog als derde over de streep, een podiumplaats die hij ook na het toepassen van de vijf seconden straftijd kon behouden. Maar het was duidelijk dat er meer in zat. Dat bleek ook op zondag.
 
“Kalle was duidelijk gebrand op revanche en zette bij de tweede race een blitzstart neer”, stelt Goossens met een grijns. “Niemand zag hem nog terug en hij kwam uiteindelijk met een ruime voorsprong over de streep. Een perfecte afsluiter van het seizoen.”
 
Kalle Rovanperä - Porsche Carrera Cup Benelux
Kalle Rovanperä - Porsche Carrera Cup Benelux
Met drie overwinningen dit seizoen doet overigens niemand beter dan Kalle Rovanperä. Ondanks het feit dat hij twee van de zes meetings moest missen eindigde de jonge Fin nog vierde in de eindstand van het kampioenschap. “Het was superaangenaam werken met Kalle”, stelt Goossens. “We weten dat hij zich volgend jaar opnieuw meer op zijn rallyactiviteiten wil toeleggen, maar als zijn agenda het toelaat zit een vervolg van onze samenwerking er zeker in.”
 
Ook Dréke Janssen kwam aardig uit de voeten bij de twee slotraces in Zolder, maar dat werd niet helemaal vertaald in zijn resultaten.
 
Dréke Janssen - RedAnt Racing
Dréke Janssen - RedAnt Racing
“Dréke had bij beide races duidelijk het potentieel om bij de Rookies op het podium te finishen”, legt Goossens uit. “In de tweede race had het zelfs top 5 algemeen kunnen zijn, indien hij in betere omstandigheden had kunnen starten. Het asfalt op zijn startplek lag er immers nog wat vochtig bij, maar toch geraakte Dréke goed weg en kon hij de hele race zijn mannetje staan. Hij zette zijn progressie die hij al het hele jaar lang geboekt heeft nog verder. Dat smaakt naar meer.”
 
Meer nieuws over de toekomst van RedAnt Racing volgt binnen afzienbare tijd, maar eerst is het tijd voor een welverdiende break.

Persbericht RaceMail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons