van der Horst

Nascar Finals Zolder: Belgium Racing wint voor meer dan 10.000 toeschouwers de nationale uithoudingstitel

Jan Lauryssen en Dylan Derdaele
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele
De laatste zege van het seizoen in het Belcar Endurance Championship of het nationale uithoudingskampioenschap was dan wel voor het trio Longin-Longin-Guelinckx, de titel gaat voor een jaar naar Lommel, de thuisbasis van Belgium Racing. Vanuit een verloren positie vochten Jan Lauryssen en Dylan Derdaele naar de tweede plek terug om zo hun eerste nationale titel samen te vieren. De derde plek in de slotrace was ook voor Belgium Racing met Michael Cool en Sacha Norden. Ook in het kamp van VDW Motorsport was er reden tot feesten, want Ron Van De Water en Nico Vangeel wonnen niet alleen de slotrace in de klasse TB, het team is ook kampioen 2024 in die klasse.
  • De Swert Opticiens
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Het Belcar Endurance Championship sloot het seizoen met een wedstrijd van 125 minuten op het thuiscircuit af. Voor de titel in GTA en het algemene kampioenschap ging het tussen de PK Carsport Audi R8 GT2, die van op de polepositie vertrok en de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup, die op de tweede startplaats stond en als leider in het kampioenschap de slotmanche aanvatte.

Echter de race startte dramatisch voor het team uit het noorden van Limburg. Dylan Derdaele raakte met de #99 Belgium Racing Porsche bij de start in een wedstrijdincident betrokken en moest achteraan weer aansluiten en aan een enorme inhaalwedstrijd beginnen.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Vooraan kon PK Carsport, waar de afscheidnemende Bert Longin de start nam, stilaan afstand nemen en na 125 minuten kwam de Audi voor de tweede maal dit seizoen als winnaar over de meet. Op zes minuten van het einde ging Jan Lauryssen voorbij aan zijn teamgenoot Michael Cool om alsnog tweede te eindigen op 49,8 seconden van de winnende Audi en zo de titel veilig te stellen. Michael Cool en Sasha Norden werden met de tweede Belgium Racing Porsche derde en Yondem-Geussens in de YDM-Racing Porsche vierde. Tom en Mick Meurrens eindigden met hun MM Racing Porsche op de vijfde plaats, met SpeedLover op plaats zes, ook al in een soortgelijke Duitse GT.

Bert Longin hangt de helm aan de haak
Bert Longin hangt de helm aan de haak
We zijn ontzettend tevreden”, aldus Jan Lauryssen en Dylan Derdaele na de race. “Races winnen is één ding, een titel iets anders. We zijn echt fier op onze prestatie, een prestatie van heel het team! Dit gaan we vieren.”
Ik moet iedereen bedanken die me ooit gesteund heeft, dus een heel grote ‘Bedankt’”, was dan weer het slotwoord van Bert Longin aan iedereen die het wilde horen, waarna de Leuvenaar op het podium zijn helm symbolisch aan de haak hing.

De zege in de klasse GTB ging naar Arthur Peters en Kenny Herremans in hun Tip Top by NGT Porsche Cayman die zevende algemeen werden en meteen ook het brons in het algemene klassement wegkaapten. Zij waren al eerder zeker van de titel in de klasse GTB.

Zeges voor GTE Racing, VDW Motorsport en IC Motorsport in toerisme

GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
In TA werd het een spannende strijd tussen de VP-Racing Audi van Oliver Bertels en Nick Van Pelt enerzijds en de GTE Racing Cupra van vader en zoon Van Den Hove anderzijds, waar de Cupra als winnaar uit de bus kwam. Solist Alexander Borgmans finishte met zijn Alnimax Racing BMW M235i Racing als derde in de klasse TA. VP-Racing was al zeker van de titel.

Ron Van De Water en Nico Vangeel wonnen met hun beproefde BMW E46 van VDW Motorsport niet enkel de race, maar het duo uit Kasterlee behaalde dus ook de titel in de klasse. Tom en Guido Werckx werden met de JJ Motorsport BMW 330i tweede op 41 seconden en IR Pwrd by GRT Motorsport met Ive Van Der Aa-Geoffrey Verkoyen-David Vyncke in de BMW G20 CS werd derde.
Podium TC klasse American Festival
Podium TC klasse American Festival

Jorg Hendrix en Yana Loeman zegevierden met de IC Motorsport by Car Care Peeters BMW 325i in de TC-klasse en de Buga Auto/Glow/ Mstc Abarth van Peter Bens en Ellen Leysen werd tweede. IC Motorsport by Car Care Peeters is kampioen in de klasse TC. 


Persbericht Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zondag 13 oktober 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons