van der Horst

Barcelona: Zege voor Rutronik Porsche, titel voor Winward Mercedes

Rutronik Racing - Porsche 911 GT3-R
Rutronik Racing - Porsche 911 GT3-R
De laatste GT World Challenge Europe Sprint Cup-zege van het jaar ging naar de van pole vertrokken Rutronik Porsche #96 van Sven Müller en Patric Niederhauser. Op het tweede ereschavot in Barcelona zagen we dan weer vandaag een Belg met name Nicolas Baert, die de Comtoyou Aston Martin #007 deelde met Mattia Drudi. Een vierde plek voor de Winward Mercedes #48 van Lucas Auer en Maro Engel verzekerde hen van de titel in de Sprint Cup.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Nochtans waren Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT BMW #32) als leiders naar Spanje afgezakt, maar het circuit van Barcelona lag de BMW zo te zien minder goed. Zij eindigden vandaag als zevende. Gilles Magnus eindigde als dertiende maar kon wel alweer een podiumplek toevoegen aan zijn palmares, hij werd immers derde in Gold. Lorens Lecertua (Comtoyou Aston Martin #12 - 18e) en Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52 - 20e) eindigden in de onderste regionen van de top twintig. Matisse Lismont (Comtoyou Aston Martin #21) werd 21e, Ugo De Wilde (Imperiale Lamborghini #85) 27e.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 13 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons