van der Horst

New Race Festival: Belgium Racing Porsche opent als snelste

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Op zaterdagvoormiddag stond op Circuit Zolder de allereerste training voor het Belcar Endurance Championship 2024 geprogrammeerd. Jan Lauryssen, die in de winterperiode Q1 Trackracing ruilde voor Belgium Racing, zette in de nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup van het team de snelste chrono neer (1:31.033). De Audi R8 LMS GT2 van regerende kampioen PK Carsport besloot op 4 tiende, met de Q1 Porsche van Filip Teunkens en Dirk Schouten op P3 op een kleine seconde. De nieuwe Porsche Cayman GT4 RS (Herremans/Peters) was primus in GTB. Snelste toerisme was de Audi RS3 LMS van Olivier Bertels en Nick Van Pelt.
IC Motorsport BMW 3
IC Motorsport BMW 3
De VDW Motorsport BMW E46 (R. Van de Water/Vangeel) eindigde op kop in de TB-klasse en de IC Motorsport BMW 3 (Beers/Vyncke) bleek primus in de nieuwe TC-klasse. In totaal kwamen er 20 wagens in actie, met zeven bolides in de topklasse GTA, twee in GTB, vijf in TA en drie in zowel TB als TC. Om 13u45 staat de kwalificatie op het programma.

Vermelden we tot slot nog dat het Belcar Endurance Championship dit jaar (oude) GT3-bolides (met een (bijna) vervallen homologatie) welkom heet en ook een nieuwe klasse invoerde voor kleine toerismewagens (bolides met een cilinderinhoud tot 2,5 liter).

--- Uitslag Non-qualifying Practice Belcar Endurance New Race Festival (pdf) ---

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons