van der Horst

Berlijn: Da Costa snelst in onderbroken eerste vrije training. Vandoorne derde.

António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
In de late namiddag was António Félix Da Costa (Porsche) de snelste in een onderbroken vrije training nadat kampioenschapsleider Pascal Wehrlein zijn Tag Heuer Porsche 99x al vroeg met een probleem aan de kant moest zetten. Het duurde een hele tijd alvorens men de sessie terug kon hervatten, omdat ze de bolide van Wehrlein eerst moesten beveiligen. Met nog 15 minuten op de klok werd de sessie, zonder Wehrlein, hervat met de melding dat de vrije training met tien minuten zou worden verlengd.
De tweede tijd ging naar de ERT bolide van Sérgio Sette Camara die amper 0.128 seconde moest toegeven op de snelste tijd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) noteerde de derde tijd op 0.188 seconde van Da Costa. Na een moeilijk seizoensbegin, lijkt het nu beter te gaan voor de DS Penske rijder. In Monaco werd Vandoorne uitstekend derde.

Nog even meegeven dat dit jaar de E-Prix van Berlijn plaats vind op een nieuwe lay-out van het circuit.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op zaterdag 11 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons