van der Horst

Berlijn: Dries Vanthoor bij Envision Racing voor de rookietest

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De volgende manche voor de Formule E is de Berlijn e-Prix. Sedert vorig jaar is dit ook de plaats waar men op maandag een rookietest afwerkt, waarop elk team twee piloten mag uitnodigen. Dit jaar gaat er al zeker een Belg aan de start verschijnen van die test. Dries Vanthoor krijgt namelijk een kans bij Envision Racing. Al is onze landgenoot niet de enige rijder die nu al bevestigd is.
Sébastien Buemi - Envision Racing
Sébastien Buemi - Envision Racing
Envision Racing zat namelijk in een lastig parket voor deze e-Prix. Gezien het team zijn twee piloten ziet uitkomen in Spa in het FIA WEC, moest het vervangers Paul Aron en Joel Eriksson oproepen om in te vallen. Hierdoor moest men op zoek naar twee nieuwe rekruten om de Jaguar aangedreven bolides te besturen tijdens de rookietest op maandag. Daarvoor is de keuze gevallen op Alice Powell en Dries Vanthoor. Voor onze landgenoot wordt het een debuut in de elektrische eenzitters. Al zal vermoedelijk vriend en teamgenoot Robin Frijns er wel iets mee te maken hebben dat hij die kans krijgt.

Frederik Vesti
Frederik Vesti
Bij de overige teams zijn er ook al een aantal namen bekend. Zo komt Marta Garcia uit voor ERT Formula E Team, nemen Caio Collet en Gabriel Mini bij Nissan de honneurs waar en komt Frederik Vesti in actie bij Mahindra. Er zullen dus later nog een groot aantal namen bekend gemaakt worden en vermoedelijk zullen er een aantal van ook nog uit het FIA WEC komen. Zo kwam in Misano bijvoorbeeld Sheldon van der Linde in actie voor Jaguar tijdens de 30 minuten durende rookietest, net zoals Robert Shwartzman en Matt Campbell. 

Foto's: Arne Simons - Kurt Vanhoenacker - Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 1 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Berlijn 1 en Berlijn 2.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons