van der Horst

Berlijn: Jake Dennis verslaat Nick Cassidy voor pole

Jake Dennis
Jake Dennis
Bij de tweede wedstrijd van de Berlijn E-Prix dit weekend start Jake Dennis vanaf pole. De coureur van Andretti wist de winnaar van gisteren, Nick Cassidy (Jaguar), te verslaan in de finale, nadat hij ook Pascal Wehrlein (Porsche) en zijn teamgenoot Norman Nato eerder wist te verslaan. Ook Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de kwartfinales te halen, maar slaagde er niet in verder te komen. Hij zal straks vanaf de vijfde plaats starten.
  • Hamofa Performance
De eerste groep bracht weinig verrassingen mee, gezien de resultaten van gisteren in zowel de kwalificatie als de race. Cassidy, Mitch Evans (Jaguar) en Maximilian Günther (Maserati), die gisteren vroeg werden uitgeschakeld, konden zonder problemen doorstoten naar de duels. Ook Edoardo Mortara wist opnieuw te imponeren met zijn Mahindra, door voor de tweede keer op rij door te gaan naar de volgende fase. Echter, Oliver Rowland (Nissan) miste net zoals gisteren weer de boot en zal straks vanaf de achtste startrij vertrekken.

In groep B leek het logisch dat de top vier van het kampioenschap zou doorgaan naar de duels, maar er was toch een verrassing. Jake Dennis, Stoffel Vandoorne en Pascal Wehrlein wisten zonder problemen door te stoten, maar Jean-Éric Vergne (DS Penske) viel uit de boot. De Fransman werd namelijk uitgeschakeld door een landgenoot, Norman Nato, wat bij Andretti voor vreugde zorgde. Vergne zal straks vanaf de vijfde startrij vertrekken.

Tijdens de duels versloeg Evans zonder problemen Günther, terwijl Cassidy meer moeite had met Mortara. Uiteindelijk wist de Nieuw-Zeelander in de laatste bochten het voordeel naar zich toe te trekken. Vandoorne kreeg geen tweede kans op de pole. De Belg werd verslagen door Nato, zij het met slechts 32 duizendsten van een seconde verschil. Hij zal straks vanaf de vijfde plaats starten. In de laatste kwartfinale moest Wehrlein het onderspit delven tegen Dennis, zij het na een fout die hem een tiende kostte, waardoor Dennis een plaats in de halve finale veroverde.

De eerste halve finale was meteen een intense, met een duel tussen beide Jaguars. Cassidy rekende zonder problemen af met Evans. Ook de tweede halve finale was spannend tussen beide Andretti's. Dennis en Nato lagen nek aan nek, maar uiteindelijk was Dennis 22 duizendsten sneller. Tot slot was er een duel tussen de titelkandidaten van vorig jaar, maar Cassidy kwam tekort en gaf Dennis de poleposition en drie belangrijke punten.

Nu is het afwachten of Dennis deze poleposition kan omzetten in een overwinning, maar zoals altijd is er geen enkele garantie in de Formule E. De race begint om 15:03 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 12 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons