van der Horst

Voorbeschouwing van de organisatoren op het seizoen 2015

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De BMW Clubsport Trophy, die drie jaar geleden al boven het doopvont werd gehouden, staat voor toegankelijke uithoudingswedstrijden, die openstaan voor identieke, betrouwbare wagens met een onverslaanbare prijs-kwaliteitsverhouding. Dat alles vindt plaats in een professionele omgeving waar fair play vooropstaat. En het werkt, aangezien meer dan 75 rijders al de gelegenheid hebben gekregen om de formule te testen in de BMW 3 Reeks van verschillende generaties (E46, E90 en E92) die niet minder dan tachtig uur wedstrijd betwist hebben. Van de 151 wagens die op de startgrid van de BMW Clubsport Trophy stonden sinds 2012, kwamen er 138 over de eindmeet. Goed voor een betrouwbaarheid van 91 procent! What else?
  • 24 Hours of Zolder
“In 2015 willen we aan die geslaagde formule natuurlijk niets veranderen, in eerste instantie omdat gentlemen drivers, amateurrijders, maar ook jonge beloften uit de karting op die manier een maximum aan plezier kunnen beleven op circuit, tegen redelijke prijzen”, verduidelijkt Jan Horemans, bezieler van de BMW Clubsport Trophy. “Er staan zeven afspraken op de kalender van 2015, wat betekent dat het maximum van 250 punten zal uitgedeeld worden. Het eindklassement van het kampioenschap wordt opgemaakt aan de hand van een maximum van 200 punten, wat betekent dat mindere resultaten kunnen geschrapt worden… of dat deelnemers niet meteen bestraft worden door een afwezigheid. Onze filosofie blijft dus om zoveel mogelijk mensen over dezelfde kam te scheren, om zo een erg open strijd te krijgen.”
 
Net zoals tijdens de voorgaande jaren, zal de BMW Clubsport Trophy met plezier samenwerken met de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC), en dat tijdens de aftrap van het sportieve seizoen in Zolder (15/03), met daarna een tussenstop in Spa (Trophée des Fagnes, 04-05/04) en de duinen van Zandvoort (06-07/06), een terugkeer naar Zolder om de zomer in te zetten (21/06), het prestigieuze voorprogramma van de 24H02CV (Spa, 10/10) en de Race Promotion Night in Zolder die het seizoen in het donker zal afsluiten (07/11). Een verrukkelijk menu waar we uiteraard de 24 Uur van Zolder (27-30/08) moeten aan toevoegen, de legendarische uithoudingswedstrijd die op maat van de BMW Clubsport Trophy gemaakt is.
 
And now… the BMW M235i Racing Cup!
 
Het veelbelovende sportieve seizoen 2015 zal ook synoniem staan voor een grote première voor de promotor en zijn troepen. Naast de BMW Clubsport Trophy zal de BMW M235i Racing Cup immers zijn langverwachte debuut maken. “Door de BMW M235i Racing te introduceren, heeft BMW Motorsport zijn gamma van competitiewagens uitgebreid in het kader van zijn Customer Racing-programma,” gaat Jan Horemans verder. “De wagen is gebaseerd op het seriemodel en beantwoordt aan alle basisvereisten van een succesvolle racewagen. De M235i Racing wordt aangedreven door de krachtigste beschikbare benzinemotor in een wagen met het label van BMW M Performance: een 6-cilinder in lijn met de M Performance TwinPower Turbo-technologie, met aan boord 2979 cc en 333 pk! Door de rijhulpsystemen die specifiek aangepast zijn aan de competitie, kunnen debutanten aan hun eigen tempo deze racewagen van de laatste generatie, die eveneens beschikt over een veiligheidscel met een certificaat van de FIA en een veiligheidstank voor uithoudingswedstrijden, leren kennen.”
 
Met meer dan 90 000 wedstrijdkilometers op de teller, is de BMW M235i Racing een volledig betrouwbaar product, waarvan 84 rijders al hebben kunnen proeven tijdens diverse competities. De BMW M235i Racing Cup, die onder meer werd voorgesteld in het vooraanstaande kader van de Duitse VLN, die betwist wordt op de grote Nürburgring, en de 24 Hours Series, landt nu dus op Belgische bodem. “Onze ambitie is om een tiental wagens te verzamelen vanaf het eerste seizoen”, kondigt Jan Horemans aan. “De kalender staat dicht bij die van de BMW Clubsport Trophy, maar de start zal plaatsvinden in Francorchamps, in het kader van de Trophée des Fagnes. De missende wedstrijd wordt vervangen door een manche van 125 minuten tijdens het New Race Festival in Zolder, een omloop waar de BMW M235i Racing uiteraard ook aan het werk zullen zijn tijdens de 24 Uur. Op die manier kunnen de deelnemers in de M235i Racing ook meestrijden voor de Belcar Trophy. Op  dit moment wordt er nog hard gewerkt aan een eventuele bijkomstige wedstrijd in Spa-Francorchamps voor de M235i Racing.”
 
Net als in de BMW Clubsport Trophy is het mogelijk om de slechtste resultaten of eventuele afwezigheden te schrappen, zodat zoveel mogelijk deelnemers kunnen mikken op de titel.
 
Het seizoen 2015 kondigt zich, door dit dubbel programma, dus uitstekend aan voor liefhebbers van wedstrijden met BMW!

BMW Clubsport Trophy press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW Clubsport Trophy op maandag 19 januari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons