van der Horst

Brands Hatch: Boutsen VDS Mercedes topt vrije training

Boutsen VDS - Mercedes-AMG GT3 Evo
Boutsen VDS - Mercedes-AMG GT3 Evo
Vanochtend tijdens de eerste vrije training in Brands Hatch zagen we met Boutsen VDS een Belgisch team bovenaan de tabellen. Jules Gounon zette een tijd neer van 1:22.956 in de Mercedes #9 en was daarmee een luttele twee duizendsten van een seconde sneller dan Ben Green in de Emil Frey Racing Ferrari #14. De zuster-Ferrari #69 (Thierry Vermeulen & Giacomo Altoë) sloot de top drie af.
Matisse Lismont
Matisse Lismont
De vierde chrono was voor Dries Vanthoor, die de WRT BMW #32 deelt met Charles Weerts. Gilles Magnus en Paul Evrard (Saintéloc Audi #25) werden zesde algemeen maar waren wel de snelsten in de Gold-klasse. Mattia Drudi en Nicolas Baert (Comtoyou Racing Aston Martin #007) werden twaalfde, terwijl de beide andere bolides van het Belgische team aftikten als 23e (#12 - Clark, Rappange) en 24e (#21 - Lismont, Jakes). Voor Matisse Lismont is het overigens zijn debuut in de GT World Challenge Sprint Cup.

Valentino Rossi (WRT BMW #46) ging even van de baan, gelukkig zonder veel schade, en kwam nog tot de 15e tijd in de BMW die hij deelt met Maxime Martin. Ook Thomas Fleming (AF Corse Ferrari #71) ging even van de baan. Beide keren werd de sessie stilgelegd door middel van de rode vlag, maar er volgde steeds een snelle hervatting.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 4 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons