van der Horst

BRC: Reynvoet opgejaagd wild in Omloop

Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Het Belgische Rallykampioenschap schiet de eindfase in met de de 64ste editie van de Omloop van Vlaanderen, de vijfde manche van dat BRC. Niels Reynvoet verdedigt zijn leidersplaats in het kampioenschap.
Ondanks een vereenvoudigd kampioenschap blijft het wat puzzelen in de BK-tussenstand, maar één ding is zeker. Het kampioenschap zit er nog niet op en er dingen nog drie rijders mee voor de titel.

Niels Reynvoet (Skoda) leidt met 99 punten, al was zijn opgave in de Ypres Rally wel een domper waardoor hij het zichzelf plots flink moeilijker maakte. Hij komt straks terug op de bodem waar hij vorig jaar zijn eerste succes vierde. De Oost-Vlaming kiest ook voor een andere wagen, namelijk de Skoda Fabia die hij recentelijk al eens aan de tand voelde. Maxime Potty (Toyota) volgt op amper twee puntjes. Cédric Cherain volgt op 35 punten en wacht dus een stevige klus, en kan hij nog scoren in een rally in het D2-kampioenschap.

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Voor de dagzege en het -podium zijn er nog kapers op de kust, zoals Vincent Verschueren (Citroën), Andy Lefevere (Skoda), de wispelturige Roger Hodenius (Skoda) en uiteraard Jos Verstappen (Skoda). Ook Bjorn Syx (Citroën) is een belangrijke outsider. En wat kan alleskunner Enzo Ide, bij zijn BRC-debuut?

Bij de Porsches is Gunther Monnens de te kloppen man, bij de historics is dat Paul Lietaer.

De rally telt ook mee voor de Clio Trophy, met onder meer Thomas - the ginger one - Martens, en de Juniors.

De wedstrijd onderging opnieuw heel wat veranderingen. Op vrijdag zijn er vijf proeven, op zaterdag volgen er nog vijftien, goed voor bijna 200 km tegen de klok. Om 20.40 uur rijdt de winnaar over het podium.

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 5 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons