van der Horst

Dirk Schouten: "Constant punten blijven scoren"

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten verzekerde zich afgelopen weekend op Circuit Zolder van de Overall-titel in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij volgt zo landgenoot Robert De Haan op en is de tiende naam op de erelijst van de 12 verreden seizoenen. De Nederlander die uitkomt voor Q1 Trackracing had aan een ereplaats voldoende om zijn allereerste titel te claimen in de snelste merkencup van de Benelux. Het werd bovendien een dubbel feest voor Q1 Trackracing, want het team uit Maaseik sloot tevens de ranking bij de teams bovenaan af.
Dirk Schouten
Dirk Schouten
Dirk Schouten: "Dit is eigenlijk echt wel wat onverwacht. We scoorden het hele seizoen al constant, maar we hebben een pak minder kunnen testen dan sommige van onze concurrenten. We hebben wel keihard gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De focus tijdens het seizoen was om niet enkel snel te zijn, maar vooral ook constant punten te scoren, ik denk dat dat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. Ook deze wedstrijd hebben we op zo'n manier aangepakt, een verstandige taktiek. Ik wilde in de aanvangsfase mij nog mengen in de strijd vooraan, maar besloot vervolgens om geen risico's te nemen, gezien ik wist dat we aan een derde plaats voldoende hadden voor de titel."

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Schouten loofde ook de tegenstand in het kampioenschap. "Het niveau in het kampioenschap ligt vrij hoog, dat zie je ook aan mannen als Kalle Rovenperä, toch een tweevoudig wereldkampioen rally, die hier vlot vooraan meedraait. Dat is positief voor de uitstraling van het kampioenschap, want naast het sportieve aspect, brengt hij vanzelfsprekend ook een flinke schare fans mee. Ik heb ook redelijk wat mensen die me steunden dit jaar, maar zijn fanbase is toch nog wat groter (lacht)."

"Wat de toekomst brengt, dat weet ik nog niet zo goed eigenlijk. Mogelijk verdedig ik mijn titel, maar dat staat nog niet vast in alle eerlijkheid. We gaan tijdens de winterperiode de dingen rustig bekijken, maar ik zou graag ook doorstoten naar een kampioenschap als bijvoorbeeld de Porsche Carrera Cup Deutschland of de Porsche Mobil 1 Supercup."

Dirk Schouten
Dirk Schouten
Een brede glimlach bij Schouten, maar uiteraard ook bij teameigenaars Edgard Terium en Nicolas Vandierendonck. "Dit is schitterend hé", vertelt Vandierendonck. "Schouten is sterk, snel. Hij heeft ongelooflijk goed gereden dit jaar en ook het team heeft bewezen dat zij een volgende stap gezet hebben in de ontwikkeling. Het is niet meer het team dat er vroeger stond, dat blijkt uit deze titels. Die titels zijn ook goed voor onze uitstraling, het is een graadmeter voor prestaties, in een single make series kan je je niet verstoppen."

"Proficiat aan Bas Schouten", jubelt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. "Er is dit seizoen wederom hard gestreden in de Porsche Carrera Cup Benelux en ik denk dat Schouten een verdiende kampioen is. Er was dit jaar reeds een sterk deelnemersveld, maar ook voor het seizoen 2025 hebben we al wat mooie dingen in de pijplijn zitten. We hopen dat ons kampioenschap een aantrekkingspool blijft voor jong talent, bijvoorbeeld uit eenzitterij en karting."

Foto's: Gert Starckx - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 16 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons