van der Horst

Lamborghini Super Trofeo kalender volgend jaar terug volledig onder Fanatec GT World Challenge Europe

Start 2024 Lamborghini Super Trofeo Spa race 1
Start 2024 Lamborghini Super Trofeo Spa race 1
Tijdens het voorlaatste weekend van de Lamborghini Super Trofeo Europe werd de kalender voor 2025 vrijgegeven. Nadat de wedstrijden van het kampioenschap dit jaar verdeeld waren tussen het FIA WEC en de Fanatec GT World Challenge, zal het Europese deel van de competitie in 2025 volledig terugkeren onder de vleugels van SRO. Hierdoor zullen de Huracán Super Trofeo's net als de vorige jaren in het voorprogramma verschijnen van de Crowdstrike 24 Hours of Spa.
Start 2024 Lamborghini Super Trofeo Spa race 1
Start 2024 Lamborghini Super Trofeo Spa race 1
Het was een opvallend dit jaar toen de Lamborghini Super Trofeo kalender voor het eerst niet volledig deel uitmaakte van het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge Europe. Met de komst in de LMDh klasse kon het merk uit Sant'Agata Bolognese enkele wedstrijden in het voorprogramma van het FIA WEC bemachtigen, waaronder in Le Mans. Helaas eindigde dit avontuur in Le Mans op een teleurstelling, met bandenproblemen in de eerste race en het annuleren van race twee uit voorzorg. Er doen bovendien geruchten de ronde dat Lamborghini mogelijk na slechts één seizoen het FIA WEC zou verlaten, wat wellicht eveneens een gevolg kan zijn voor deze strategiewijziging.

De Super Trofeo keert nu terug in het voorprogramma van de SRO races, op de vertrouwde circuits, waaronder als opwarmer voor de Crowdstrike 24 Hours of Spa. Ook de Noord-Amerikaanse en Aziatische series kennen (bijna) hun regionale kalenders, met in Amerika als voorprogramma van IMSA, terwijl in Azië men terug richting Australië trekt. Waar de Lamborghini World Finals in 2025 zullen plaatsvinden, is nog niet bekend.

Kalender Lamborghini Super Trofeo 2025

11-13 april: Paul Ricard
30 mei - 1 juni: Monza
27-29 juni: Spa-Francorchamps
29-31 augustus: Nürburgring
10-12 oktober: Barcelona
TBC: Lamborghini World Finals

Foto's: Niels Vaeck - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 15 oktober 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons