van der Horst

Jan Lauryssen en Dylan Derdaele pakken Belgische titel!

Belgium Racing - Kampioen 2024 Belcar Endurance
Belgium Racing - Kampioen 2024 Belcar Endurance
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele zijn Belgisch kampioen uithouding op circuit. Na twee zeges eerder dit seizoen scoorde het Belgium Racing-duo bij de finale van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder voor de derde maal dit jaar een tweede plaats. Die zilveren medaille was ruimschoots voldoende om de titel veilig te stellen. Ook Sacha Norden en Michael Cool mochten mee juichen op het ereschavot, dankzij een derde plaats na 125 minuten racen.

NASCAR Finals Zolder: Belgium Racing vier Belcar-titel 2024
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele verzekerden zich bij de vorige wedstrijd in Frankrijk reeds van de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux, het officiële uithoudingsklassement van Porsche in de Lage Landen. Het duo had evenwel nog één doel: de Belgische titel uithouding. “De titel was dit weekend inderdaad het hoofddoel en onze strategie was volledig gericht op het behalen van die titel”, bevestigt Dylan Derdaele. “Hoewel we ons kwalificeerden op de eerste startrij, verliep de start van de race allerminst soepel. Ik had me voorgenomen geen risico’s te nemen bij de start, maar helaas was ik iets te terughoudend. Ik spinde na een licht contact met een tegenstander en daardoor moesten we als allerlaatste de race aanvatten. Op zo’n moment is het belangrijk het hoofd koel te houden en zowel Jan als ikzelf hebben de race goed ingedeeld met een tweede plaats als resultaat. Ik wil het hele team overigens bedanken voor deze titel. We vielen slechts eenmaal uit door pech en finishten alle overige races op de eerste of tweede plaats. Zo’n prestatie zet je niet neer zonder een ijzersterk team achter je. Dankjewel! Ik wil ook Bert Longin feliciteren met zijn prachtige autosportcarrière, die hij vandaag kon afsluiten met een zege. We waren jarenlang rivalen op het circuit, hebben uren strijd geleverd en het is mooi om zien hoe dat werk aan het podium bekroond werd.”

Belgium Racing - Kampioen 2024 Belcar Endurance
Belgium Racing - Kampioen 2024 Belcar Endurance
Dylan Derdaele mag zich na zondag drievoudig Belgisch kampioen noemen, maar voor Jan Lauryssen was het de eerste nationale titel. “Hier hebben we lang naar uit gekeken, maar je kan niet zeggen dat de titel onverdiend is”, erkent een tevreden Lauryssen. “We hebben het hele seizoen kleur gegeven, waren steeds vooraan te vinden en hebben meermaals getoond een uitermate snelle combinatie te vormen. De seizoensfinale was zeker niet eenvoudig, maar we hebben bewezen ook onder druk te kunnen presteren. Toen we merkten dat de wagen niet al te veel schade had opgelopen in de openingsronde, heeft Dylan stelselmatig het tempo verhoogd. Toen we bij de pitstops merkten dat een ereplaats in het verschiet lag, zijn we echt beginnen jagen en met succes! Proficiat ook aan onze teamgenoten Michael Cool en Sacha Norden. Hun podiumplaats is oververdiend en zij speelden het teamspel perfect door de druk op de winnende Audi hoog te houden. Tot slot ook een woord van dank aan Jan Gabriëls en de rest van het Belgium Racing Team. Ons eerste seizoen samen bekronen met een Belgische titel, dat was de doelstelling die we hadden gesteld. Mission accomplished!”

NASCAR Finals Zolder: Belgium Racing vier Belcar-titel 2024
Voor Michael Cool stond de Belcar-finale in het teken van zijn comeback in de Belcar met Belgium Racing. “Het was tevens mijn eerste race met Sacha, maar de samenwerking verliep zeer goed”, vertelt de Oost-Vlaming. “Onze rijstijlen sloten perfect bij elkaar aan en we hebben laten zien dat we de snelheid in huis hadden om voor een podium te strijden in het Belgisch kampioenschap. Ik ben een tevreden man met deze podiumplaats, maar wil zeker Dylan en Jan feliciteren met hun titel.”

NASCAR Finals Zolder: Belgium Racing vier Belcar-titel 2024
Sacha Norden stond voor de derde maal in enkele maanden aan de start van een uithoudingsrace met Belgium Racing. “Ik ken het team ondertussen al en de verstandhouding was daardoor uitstekend”, bevestigde de Nederlander. “We mochten absoluut voor de zege gaan en ik heb bij de start dan ook getracht de leiding te grijpen. Ik zette meteen druk op de Audi, maar merkte dat ik hem niet kon passeren en besloot daarom om de kloof klein te houden. Bij een neutralisatie opteerde de Audi om te pitten, terwijl wij op de piste bleven. Daardoor kon de wagen een kloofje slaan, maar finaal stonden we ons mannetje en besloten we het seizoen met een podiumplaats. Dank aan het team voor deze kans en mijn felicitaties aan Jan en Dylan voor deze titel.”

Persbericht Belgium Racing - Foto's: Gert Starckx, Georges De Coster en Belgium Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 15 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons