van der Horst

Thibaut Raemaekers kanshebber op plaats in Scuderia Ferrari Driver Academy

Scuderia Ferrari Driver Academy 2024
Scuderia Ferrari Driver Academy 2024
Thibaut Ramaekers dingt op dit moment mee naar een plek in de Scuderia Ferrari Driver Academy. Onze landgenoot maakt deel uit van een selecte groep van vier piloten die dezer dagen in Maranello uitgebreid aan de tand gevoeld zullen worden.
Thibaut Ramaekers is samen met drie andere kandidaten uitgenodigd in Maranello voor de laatste fase van de SFDA scouting, opgericht in 2009. Onze landgenoot krijgt concurrentie van Ethan Jeff Hall, dit jaar wereldkampioen karting in de OK klasse. Ook Iacopo Martinese is een directe concurrent in de karting waar Ramaekers het moet tegen opnemen. De laatste naam in het rijtje is die van Costa Toparis. De Australier is met zijn 19 lentes jong vijf jaar ouder dan Ramaekers en nam in 2021 al een keer deel aan de scouting.

Het kwartet werd verwelkomt door onder andere Jerome D'Ambrosio en wacht enkele fysieke, media en medische proeven. Vervolgens wordt er twee dagen gereden in Formule 4 auto's, voorzien door Prema Racing, op het testcircuit van Fiorano. Eveneens aanwezig is Dino Beganovic. De Zweedse Formule 3 piloot zal enkele richttijden neerzetten om de ware snelheid van de 4 jongens te meten. 

We duimen alvast mee voor Ramaekers die zich, indien geselecteerd, net zoals Beganovic, Rafael Camara, Tuukka Taponen, Maya Weug, Auréila Nobels en Oliver Bearman, Scuderia Ferrari Driver Academy lid mag noemen. 

Foto: SFDA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op dinsdag 15 oktober 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons