van der Horst

Barcelona: gemengde gevoelens voor de Belgen in de Lamborghini Super Trofeo

2024 Lamborghini Super Trofeo Barcelona Race 2
2024 Lamborghini Super Trofeo Barcelona Race 2
Naast de finales van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup en de GT2 European Series vond in Barcelona ook de voorlaatste ronde van de Lamborghini Super Trofeo plaats. In plaats van de gebruikelijke twee races werd er dit weekend een extra, derde race toegevoegd om de gemiste wedstrijd in Le Mans in te halen. Bij de Pro's waren de verwachtingen vooral hooggespannen bij Amaury Bonduel (BDR Competition by Group Prom), maar zijn resultaten vielen helaas wat tegen. Ook bij de overige landgenoten werd het een wisselvallig weekend vol ups en downs.
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Bonduel begon het weekend veelbelovend met zijn zevende pole van het seizoen, maar wist deze helaas in de eerste race niet om te zetten in een overwinning. In de eerste ronde belandde hij in de grindbak en ontving later een penalty voor zijn onjuiste terugkeer op de baan. Hoewel hij als eerste over de finish kwam, zorgde de penalty ervoor dat hij de winst miste, die uiteindelijk ging naar Mattia Michelotto en Andrea Frasinetti (VSR). De tweede race verliep beter voor de Waals-Brabander, die deze keer wel de overwinning pakte. Echter, in de derde race eindigde zijn wedstrijd al na twee bochten door een grote crash en ging de winst naar Egor Orudzhev (Art-Line). Hierdoor vertrekken Oliver Söderström en Largim Ali (Target Racing) met een voorsprong van 9,5 punten op onze landgenoot richting de finale in Jerez.

2024 Lamborghini Super Trofeo Barcelona Race 3
2024 Lamborghini Super Trofeo Barcelona Race 3
Voor de andere Belgen verliep het weekend met gemengde resultaten. Renaud Kuppens en zijn teamgenoot Roee Meyuhas (Boutsen VDS) behaalden drie keer op rij een derde plek in de Pro-Am-categorie. In de Am-klasse stonden drie landgenoten aan de start: Nigel Bailly (Art-Line) finishte in de eerste race als tweede, terwijl Stéphane Léméret en Rodrigue Gillion (CMR) na een sterke openingsstint terugvielen naar de vijfde plek. Op zondagochtend verbeterden Léméret en Gillion hun prestatie met een derde plaats in hun klasse, terwijl Bailly uitviel na een botsing die hem en een andere deelnemer in de grindbak deed belanden. Helaas raakten beide wagens in de laatste race ook betrokken bij de crash die Bonduel uitschakelde.

Met nog één raceweekend te gaan richting de Lamborghini World Finals, verplaatst het kampioenschap zich naar Jerez de la Frontera, waar van 15 tot en met 17 november de finale plaatsvindt.

Foto's: Lamborghini Squadra Corse



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 15 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons