van der Horst

Q1 Trackracing behaalt drie titels op rij in de diverse Porsche competities van de Lage Landen.

Dirk Schouten
Dirk Schouten
“We kunnen het amper geloven”, waren de woorden van de teamleiding van Q1 Trackracing enkele minuten na de finish van de laatste race van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder. Dirk Schouten had zich na een bloedstollend finaleweekend van de titel bij de rijders verzekerd, terwijl Q1 Trackracing dankzij de nieuwe kampioen en een zeer regelmatige Niels Langeveld de titel bij de teams op zak stak. Amper vier dagen eerder had Q1 Trackracing dankzij Philippe Wils al de algemene als de titel in de klasse 992 AM in de Porsche Sprint Challenge Benelux gewonnen. Het team met basis in Maaseik beleeft een heus boerenjaar, waarvan de laatste lijn echter nog niet is geschreven, want komend weekend wil het team de GT Cup Europe op het circuit van Monza met een nieuwe titel afsluiten.
Circuit Zolder, zondag 13 oktober, iets voor een uur ’s middags: de Porsche 992 GT3 Cup met startnummer #34 komt als derde over de meet van de allerlaatste race van het seizoen 2024 in de Porsche Carrera Cup Benelux. Dirk Schouten verzekert zich zo van de meest begerenswaardige titel in de Benelux-autosport en hij volgt op de erelijst onder meer Harry King en Robert De Haan op. De jonge Nederlander geeft kort na afloop van de race toe dat hij een traan heeft weggepinkt bij het overschrijden van de finishlijn…
 
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Ja absoluut”, aldus Dirk Schouten, een goed uur later. “Ik heb misschien wel het moeilijkste raceweekend uit mijn carrière beleefd, met voorafgaand een nachtrust die minder en minder werd. De druk was enorm en de concurrentie speelde het spel zeer goed, maar ook erg fair. Bovendien startte het weekend wat moeilijk met een elektronisch probleem in de eerste vrije training, wat toch moeilijk is tijdens zo’n belangrijk weekend. Maar we hebben als team gereageerd en we zijn keihard blijven werken, met dit als resultaat. Ik besef het allemaal nog niet goed, maar dat komt wel. Ik ga me nu een weekje rust gunnen…” 
 
De zevende plaats van Niels Langeveld zorgde bovendien voor dubbele feestvreugde in het kamp van Q1 Trackracing, want ook de felbegeerde titel bij de teams gaat zo naar het team van Edgard Terium.
 
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Wat een schitterende menselijke en sportieve reis is dit de laatste jaren al geweest”, doet een duidelijk geëmotioneerde Terium zijn verhaal in de overvolle Porscheloge na de race. “We zijn hier een aantal jaar geleden aangekomen en konden met Jan Lauryssen al twee titels, in de klassen AM en PRO-AM, winnen. En dan is er die heilige graal, het hoogste, met name de titel bij de rijders algemeen, die Dirk Schouten samen met ons won. Dat we daarbij ook nog eens de teamtitel winnen, is onwaarschijnlijk, na bovendien een titel eerder deze week met Philippe Wils in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Met dank ook aan de organisatie van deze competities voor al het schitterende werk en uiteraard mijn eeuwige dank aan iedereen binnen ons schitterende team!”  
 
Inderdaad, op woensdag 9 oktober was Q1 Trackracing op Circuit Zandvoort al aan het feest. Philippe Wils reed een zeer sterk seizoen in de Porsche Sprint Challenge Benelux, won tweemaal algemeen en liet amper een steek vallen, meteen de ingrediënten van Philippe Wils voor zijn titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024. Hij was dan ook zeer gelukkig met zijn eerste algemene titel: “Ik ben erg blij, heel erg blij”, glunderde de racende ondernemer in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Q1 Trackracing. “Ik ben niet alleen trots op de titel, maar ook op het feit dat ik in Spa al een race won en ook hier in Zandvoort weer kon winnen.”  Wils won bovendien de eerste race algemeen op Circuit Zandvoort en was ook zeker van de titel in de ‘992 AM’ klasse.
 
Nu trekt Q1 Trackracing als leider in het teamkampioenschap van de GT Cup Open naar de slotmanche op het Italiaanse circuit van Monza, op 19 en 20 oktober en daar wil het team de champagne een laatste maal dit seizoen laten knallen.

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 15 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons