NASCAR Finals Zolder: Belgium Racing zet tijdens finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux kers op de taart na ijzersterk seizoen

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De slotmanche van de Porsche Endurance Trophy Benelux was uiteraard ook de slotmanche van het Belgische uithoudingskampioenschap, waarvan Porsche hofleverancier is. Voor die laatste afspraak trokken rijders en teams richting Circuit Zolder voor een race van 125 minuten. Belgium Racing reed met een dubbel naar een mooi slot van het seizoen, waarbij Jan Lauryssen en Dylan Derdaele zich bovendien ook kampioen in het Belgische nationale uithoudingskampioenschap Belcar mogen noemen.
De slotrace van de Porsche Endurance Trophy Benelux op Circuit Zolder was er een voor goed gevulde tribunes en onder een heerlijke herfstzon. De polepositie was voor Jan Lauryssen, die samen met zijn teamgenoot Dylan Derdaele tijdens de vorige wedstrijd al zekerheid over de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux verwierf. Met een nieuwe zege reed het duo op Circuit Zolder bovendien naar de titel in het Belcar Endurance Championship of het nationale Belgische uithoudingskampioenschap.

Jan Lauryssen en Dylan Derdaele
Wat een avontuur, na het race-incident in de eerste bocht”, vertelden Jan Lauryssen en Dylan Derdaele na de wedstrijd. “Heel even dachten we dat onze kansen op een goed resultaat en de Belgische titel weg waren, maar de auto was ongehavend en we konden aan een inhaalrace beginnen. Die strandde op de tweede plek algemeen en op de eerste plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Hiermee mogen we ons én kampioen in Belcar noemen én kampioen in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Races winnen is één ding, maar kampioenschappen dat is en blijft veel moeilijker en daarom genieten we hier eens zo hard van!

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
De tweede plaats op Circuit Zolder was voor de tweede wagen van Belgium Racing, met Michael Cool en Sacha Norden achter het stuur. Het duo reed een strakke race, vocht continu mee vooraan en maakte het feest voor Belgium Racing compleet. Op plek drie eindigden twee jonge talenten die via de uithoudingscompetitie van Porsche verder aan hun weg timmeren: Evren Yondem en Jarne Geussens. Bovendien verzekerde het duo in de kleuren van YDM-Racing zich meteen van de derde plaats in de eindstand achter het kampioenenduo en Filip Teunkens (Q1 Trackracing) die het zilver pakte.

Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
Speedlover, met Rik Renmans, Wim Meulders en Gilles Renmans werd vierde in de slotrace, terwijl Mick Meurrens en Tom Meurrens de kleuren van hun familieteam MM Racing hooghielden met een vijfde plaats, waarbij de volledige top 5 het met de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – doet.

Arthur Peters en Kenny Herremans, kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, eindigden met de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS Clubsport op de zesde stek.