van der Horst

Vroemdag bezorgt honderden kinderen met een beperking de dag van hun leven

Vroemdag 2024
Vroemdag 2024
Vroemdag op Circuit Zolder, het is een begrip geworden. Op dinsdag 15 oktober vond al de tweeëndertigste editie plaats en zoals de vorige jaren kende ook deze editie een enorm succes. Meer dan 1000 jongeren uit het Buitengewoon Onderwijs konden plaats nemen in een race- of droomwagen en een rondje meerijden op het circuit. Maar daarnaast konden zij nog deelnemen aan talrijke activiteiten in de paddock en vulden enkele oldtimers en moto’s de pitboxen.
Vroemdag 2024
Vroemdag 2024
Yves Nulens en zijn team kunnen wee terugkijken op een geslaagde dag. Duizenddriehonderd kinderen zakten dinsdag af naar Circuit Zolder om een mooie dag te beleven. En dat werd het voor allen, het aantal activiteiten naast het meerijden op circuit, werd nog meer uitgebreid zodat iedereen aan zijn trekken kwam. De lach op de gezichten van de kinderen sprak dan ook boekdelen en voor velen mocht de dag nog wat langer duren.
 
Yves Nulens (tweede van rechts) met de delegatie uit de States
Yves Nulens (tweede van rechts) met de delegatie uit de States
Dat Vroemdag een begrip geworden is bleek nogmaals uit de aanwezigheid van de vele teams en piloten die hun wagen belangeloos ter beschikking stelden als taxibolide. De reputatie van het evenement bereikt nu ook het buitenland en organisator Yves Nulens mocht niet minder dan een delegatie uit de Verenigde Staten ontvangen op het circuit. Ook gouverneur Jos Lantmeeters vereerde het evenement met een bezoek.

 
Vroemdag 2024
Vroemdag 2024
Maar het hoogtepunt van Vroemdag blijft natuurlijk het rijden op het circuit. Meer dan honderd wagens dienden zich aan om een van de kinderen kennis te laten maken met een rondje op het circuit. Er waren zoveel wagens dat de pitlane te kort was om ze allen plaats te bieden. Wagens van allerlei pluimage waren komen opdagen van een Citroën AX tot een Chrysler Viper en ook enkele echte racewagens.

IR Pwrd by GRT Motorsport - BMW G20 CS
IR Pwrd by GRT Motorsport - BMW G20 CS
Teams als QSR Racing School, Jusi Racing, Auto Lievens en AR Performance waren naar gewoonte weer op de afspraak. Opvallend was ook de aanwezigheid van de IR Pwrd by GRT Motorsport BMW G20 CS die twee dagen voordien nog deelnam aan de finale van het Belcar Endurance Championship tijdens het American Festival op Circuit Zolder alsook die van Ruud Boffin kampioen Belcar Skylimit Sprint Cup.


Robbe Janssens
Robbe Janssens
Wie geluk had kon ook meerijden met de Lotus van Robbe Janssens, kersvers kampioen in de Production klasse van de Lotus Europe Cup. Maar een zitje in een van de vele Porsche’s of BMW’s maakte al even blij, al was een ritje in een Ferrari of McLaren wel het summum voor vele kinderen.

 
Sponsors werden bedankt met een pancarte langs de piste
Sponsors werden bedankt met een pancarte langs de piste
Natuurlijke is de organisatie van Vroemdag niet mogelijk zonder de hulp van honderden vrijwilligers die bijspringen om het event in goede banen te leiden. Het enthousiasme van de kinderen volstaat meer dan genoeg als voldoening voor hen allen om zich telkens weer in te zetten. Natuurlijk mogen we ook de bedrijven die Vroemdag sponsoren en Circuit Zolder niet vergeten. Zonder hun hulp zou het organiseren van Vroemdag onmogelijk zijn. Op naar de drieëndertigste editie in oktober 2025.  

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op woensdag 16 oktober 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons