van der Horst

Tip Top by NGT geeft titel in GTB in het Belcar Endurance Championship extra glans met zesde zege.

Kenny Herremans & Arthur Peters op het podium
Kenny Herremans & Arthur Peters op het podium
Arthur Peters, samen met zijn teamgenoot Kenny Herremans, veroverde al tijdens de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship de titel in de klasse GTB en dat uiteraard aan het stuur van de Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top by NGT. De jonge Limburgse student en zijn teamgenoot trokken dus met een open geest richting de slotmanche, dit afgelopen weekend, op Circuit Zolder en voegden daar nog een zege aan hun al mooie palmares van 2024 toe, een zege die ook de sleutel was tot de bronzen medaille in het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar. Hiermee valt het doek over het seizoen 2024.
  • Skylimit Events
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Een zeer mooie meeting, met de finales van het Belcar Endurance Championship, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Europese NASCAR vormde het decor voor de laatste race van de Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top by NGT. Meer dan tienduizend toeschouwers vonden de weg naar de Limburgse omloop. De Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top by NGT vertrok om 15u30 op zondag van op de polepositie in de klasse GTB en na een mooie strijd met onder meer een identieke bolide, was een zevende plek algemeen en een eerste plaats in GTB het resultaat.
 
Arthur Peters
Arthur Peters
De wedstrijd van 125 minuten zelf was een leuke strijd met onder meer een andere Porsche, waarbij wij uiteindelijk als winnaars over de meet kwamen”, aldus Arthur Peters. “We hebben een uitzonderlijk seizoen achter de rug, met zes zeges en een podium tijdens de 24 Hours of Zolder en dat resulteert in de titel in GTB, maar ook in de derde plaats algemeen in het Belcar Endurance Championship, achter de gedoodverfde favorieten in de meer krachtige GTA-wagens. Dat is een zeer mooie prestatie waar ik erg trots op ben, maar tegelijkertijd noopt het mij ook om merci te zeggen tegen alle betrokkenen bij dit mooie sportieve en menselijke avontuur. De voorbije jaren was er al een eerste titel in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, maar ook de zege in de klasse GTB tijdens de 24 Uur van Zolder en
Kenny Herremans
Kenny Herremans
de titel in de klasse GT4 van de Porsche Sprint Challenge Benelux. Voor een jonge rijder zoals ik, is het nu heel belangrijk tijdig aan het komende seizoen te beginnen werken, een nieuw seizoen waarin we weer een nieuwe stap voorwaarts zouden moeten kunnen zetten. Uiteraard zal dat alles van heel veel factoren afhangen. Ik ga nu eerst even genieten van de titel en het mooie seizoen en me verder ook op mijn studies concentreren.”
 
Voor Tip Top by NGT valt het doek dus over het seizoen 2024, waarin zes zeges werden behaald. 

Persbericht Arthur Peters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 16 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons