van der Horst

Chili: Evans halfweg leider, Neuville op koers

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans is even over halfweg leider in de Rally van Chili, de elfde manche van het WRC. Thierry Neuville is voorlopig vierde en doet wat moet.
  • Powercars
Elfyn Evans (Toyota) blijft leider in Chili. De Welshman zag Kalle Rovanperä (Toyota) even dichterbij komen, maar sloeg in de slot van de ochtendlus nog terug. Hij heeft nu ruim elf seconden voorsprong op de Fin. Ook Ott Tänak (Hyundai) is nog niet volledig uitgeteld. De Est hangt op zeventien seconden.

Thierry Neuville (Hyundai) doet alles perfect in zijn strijd om de titel. De Belg zit net achter Tänak, en zag zijn tweede concurrent Sébastien Ogier (Toyota) uitvallen met een gebroken ophanging. Sami Pajari (Toyota) sluit de top vijf.

In WRC2 is het heel spannend. Oliver Solberg heeft maar een handvol seconden voorsprong op Yohan Rossel en Nikolay Gryazin

Foto: Toyota Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons