van der Horst

EBR: Potty met kleine bonus naar lunch

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty is leider na de ochtendlus in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap. Hij heeft een kleine voorsprong op Cédric Cherain. BK-leider Niels Reynvoet is derde.
Cédric Cherain (Hyundai) was meteen goed wakker. Hij pakte de besttijd op de openingsproef en zette iedereen meteen op een handvol seconden. De vice-kampioen pakte uiteindelijk drie van de vier snelste tijden in de openingslus, maar Maxime Potty (Citroën) zette de situatie helemaal recht in de slotproef. De regerende kampioen zette de concurrentie op Burg-Reuland op meer dan acht seconden en leidt de rally met 1.3 seconde op Cherain.

De leider in het kampioenschap Niels Reynvoet (Skoda) heeft moeite met het hoge tempo vooraan en is derde op reeds twintig tellen. Jos Verstappen (Skoda), vorig jaar nog winnaar, hangt al bijna op een halve minuut van de leiders. De Pool Jaroslaw Koltun (Skoda) is knap vijfde.

Bij de GT's is Romain Delhez leider. Thuisrijder Tom Heindrichs is leider bij de juniors en in de Stellantis Cup.

Deze middag moeten de rijders nog eens twee lussen van vier proeven afwerken.

Foto: Jordan Dozin



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons