van der Horst

Red Bull Ring: Yentl Van Thielen heerst in de regen

Start 2024 SRB ACC League Red Bull Ring Race 1
Start 2024 SRB ACC League Red Bull Ring Race 1
Voor de tweede race van de SRB ACC League, een simracingkampioenschap op Assetto Corsa Competizione, ging het richting de virtuele Red Bull Ring. In plaats van een endurance-race stonden er ditmaal twee sprintraces op het programma en dat op een zeer natte baan. Net als in Zandvoort stond er geen maat op Yentl Van Thielen (Audi), die beide races domineerde. Jens Hammens (Ferrari) en David Verstynge (Aston Martin) boekten overwinningen in de Pro-Am-klasse, terwijl Birger Meysman (BMW) en Jean-Paul Samyn (Ferrari) de sterksten waren in de Am-klasse.
  • LTF
Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
Dat Yentl Van Thielen na Zandvoort de titelfavoriet is, bewees hij opnieuw op het Oostenrijkse circuit. Van Thielen behaalde eerst de pole position met zijn Audi en reed in de eerste race snel weg van de rest van het veld. Zelfs een onverwachte pitstop kon hem niet van zijn stuk brengen, waarop hij zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Voor de overige podiumplaatsen leek Nick Timmermans (McLaren) het beste vooruitzicht te hebben, maar na de pitstop wist Alex Amez (Mercedes) hem voorbij te steken. Timmermans kwam in de laatste drie ronden nog dichtbij, maar kon het inhaalmanoeuvre niet afronden. Kris Nuyts (BMW) en Christophe Samyn (BMW) vervolledigden de top vijf.

Jens Hammens - Ferrari 296 GT3
Jens Hammens - Ferrari 296 GT3
In de Pro-Am-klasse nam Daan Punie (McLaren) aanvankelijk de leiding, maar eens Jens Hammens (Ferrari) het commando overnam, was hij onstuitbaar. Hammens eindigde met een voorsprong van tien seconden op David Verstrynge (Aston Martin), terwijl Punie genoegen moest nemen met de derde plaats. Dries Demeyer (Audi) en Simon Van de Wijngaert (BMW) maakten de top vijf compleet. Bij de Am's bleek de vroege pitstop van Birger Meysman (BMW) de juiste zet. Meysman bleef snel en wist uit de problemen te blijven, wat hem de overwinning opleverde. Hij bleef Patrick Wenting (Porsche) en Jean-Paul Samyn (Ferrari) ver voor. Benjamin van Renterghem (Ford) en Ran Steelant (Porsche) eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Start 2024 SRB ACC League Red Bull Ring Race 2
Start 2024 SRB ACC League Red Bull Ring Race 2
De tweede race kende extra uitdagingen, niet alleen door de regen, maar ook omdat het een avondrace was. Van Thielen bleef echter onverschrokken en domineerde opnieuw en reed vanaf de start weg. Achter hem was er meer chaos in de openingsbochten, waarbij Amez en Samyn hun kansen verspeelden na tumult in de eerste bocht. Timmermans en Kevin Mervilde (Porsche) profiteerden hiervan en finishten respectievelijk als tweede en derde. Sebastian Eitner (Porsche) eindigde als vierde, terwijl Samyn zich nog terugvocht naar de vijfde plaats.

Jean-Paul Samyn versus Birger Meysman
Jean-Paul Samyn versus Birger Meysman
Ook in Pro-Am speelde de pitstop een beslissende rol. Verstrynge pitte als eerste en verdedigde daarna zijn voorsprong met succes. Demeyer eindigde als tweede, gevolgd door Joppe Van den Eynde (McLaren) op de derde plaats. Joeri Oeyen (McLaren) en Punie completeerden de top vijf. In de Am-klasse bleef het spannend tot het einde. Meysman leidde het grootste deel van de race, maar Jean-Paul Samyn haalde hem in de laatste vijf minuten in. Hoewel Meysman nooit meer dan een seconde achterstand had, lukte het hem niet om Samyn nog te passeren. De Italiaan Gianni Lanza (BMW) eindigde als derde, met van Renterghem en Steelant wederom in de top vijf.

Nu kijkt men uit naar de derde wedstrijd, die mogelijk de zwaarste uitdaging van het seizoen zal worden. De coureurs zullen een endurance-race moeten volbrengen op het beruchte Nürburgring Nordschleife, gepland voor 11 oktober.

Foto's: Birger Meysman



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 28 september 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons