van der Horst

Spa Six Hours: Nico Verdonck pakt de pole

Nico Verdonck/Marcus Graf von Oeynhausen - Ford GT40
Nico Verdonck/Marcus Graf von Oeynhausen - Ford GT40
De eerste kwalificatie voor de Spa Six Hours vond donderdagavond plaats op een doorweekte piste. In die omstandigheden zette Nico Verdonck (Ford GT40) de snelste chrono neer in 3:07.942. Een tweede kwalificatiesessie volgde op vrijdagavond, maar dan waren de weersomstandigheden nog slechter zodat de grid bepaald wordt door de tijden gereden in de eerste sessie. De tien eerste plaatsen worden trouwens allemaal ingenomen door Ford GT40’s.
  • LTF
Chris Harris/Alex Brundle/Gary Pearson - Ford GT40
Chris Harris/Alex Brundle/Gary Pearson - Ford GT40
Negenenzeventig wagens kwalificeerden zich voor de Spa Six Hours die zaterdag om 15u50 van start gaat. Nico Verdonck start dus samen met teamgenoot Marcus Graf von Oeynhausen van op de pole in de Ford GT40 met het nummer 30. Zij krijgen naast zich de Ford GT40 van Pearson/Brundle/Harris, de Ford GT40 van Hart/Hart/Pastorelli was goed voor de derde tijd. De Ford van van de Poele vinden we terug op de zevende plaats, die van Lotterer en Dario en Mario Franchitti start op de negende plaats.
 
Xavier Martens/Bas Van Elderen/Floris Fick - Porsche 911
Xavier Martens/Bas Van Elderen/Floris Fick - Porsche 911
De eerste niet Ford op de startgrid is de Ginetta G4R van Pedersen/Kjaergaard/Weiss op de elfde plaats. Zij worden gevolgd door nog drie Ford GT40’s terwijl de Lotus Elan Hedden/Barker/Butcher de top vijftien afsluit. Noteren we de vijfenveertigste plaats van de Porsche 911 van Martens/Van Elderen/Fick, een wagen die wij kennen uit de Belcar Historic Cup.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons