van der Horst

Pechduivel houdt Jan Lauryssen en Dylan Derdaele van Belcar Endurance-titel

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele konden zich bij de voorlaatste afspraak van het Belcar Endurance Championship 2024 reeds verzekeren van de Belgische titel. De pechduivel bleek evenwel andere plannen in petto te hebben. Toen de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup #99 comfortabel aan de leiding reed, kreeg de bolide te kampen met een defecte motor, waardoor louter de opgave restte. Het duo trekt nu met een bonus van 34 punten naar de Belcar-seizoensfinale in Zolder en is reeds zeker van de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux 2024.
  • St. Paul

Belgium Racing had de meeting in de Franse Elzas goed voorbereid. “Dat is het minste wat je kan stellen”, bevestigt Team Manager Jan Gabriëls. “Er stond namelijk heel wat op het spel op het Circuit de l'Anneau du Rhin, nabij de Zwitserse grens. Met een goede score, konden Jan Lauryssen en Dylan Derdaele als Belgisch kampioen 2024 naar de finale in Heusden-Zolder toeleven. Helaas besliste het lot er anders over. Onze Porsche controleerde de wedstrijd, toen er een motorprobleem opdook. Dat is bijzonder jammer, want het team had de titel echt verdiend. Alles was tot in de puntjes voorbereid, maar soms heb je de dingen niet in de hand. We gaan de teleurstelling nu trachten om te buigen in een ijzersterke motivatie om voor eigen publiek een derde seizoenszege te pakken, half oktober op Circuit Zolder.”

Dit weekend werd er niet één keer, maar drie keer een startsein gegeven. De manche van 180 minuten werd immers verreden over drie heats van telkens één uur. Driemaal sprint dus, een atypische formule voor het BK uithouding. “Bij de kwalificaties reden we de tweede chrono, maar nadien zouden we onterecht bestraft worden”, vertelt Dylan Derdaele. “We mochten de eerste wedstrijd vanaf de vierde plaats starten en verzekerden ons van een eerste startrij in race 2 en de pole voor het laatste, allesbeslissende treffen. We leidden die laatste heat, tot de aandrijving wegviel. Jammer, maar op naar Circuit-Zolder, waar we het seizoen met glans willen besluiten!”

Ook bij Jan Lauryssen maakte de teleurstelling na afloop al gauw plaats voor een hernieuwde drive naar de zege. “Mechanische pech hoort bij autosport, maar het is uiteraard enorm zuur als je ermee te kampen krijgt terwijl je de race aanvoert, wetende dat je virtueel kampioen bent”, erkent Lauryssen oprecht. “Ondanks de opgave, beperkten we echter de schade en pakten we toch nog belangrijke punten. Daardoor beschikken we over een voorsprong van 34 punten in de tussenstand voor het BK. Er zijn heel wat permutaties waarin we de titel kunnen veroveren, maar eigenlijk is het simpel: als we winnen, zijn Dylan en ik kampioen. Bij deze is ons doel dus gesteld voor de finale van het Belcar Endurance Championship 2024!”

Het Belcar Endurance Championship 2024 besluit op 13 oktober op Circuit Zolder, met een traditionele endurancewedstrijd over 125 minuten.

Persbericht Belgium Racing Team - Foto: Porsche Endurance Trophy Benelux



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons