van der Horst

4H Mugello: Iron Lynx op pole - net geen pole voor Sarah Bovy

Iron Lynx-Proton - Oreca 07-Gibson
Iron Lynx-Proton - Oreca 07-Gibson
Tijdens de kwalificaties voor de 4 Hours of Mugello heeft Iron Lynx-Proton de poleposition veroverd. Matteo Cairoli wist in een spannende, onderbroken sessie nipt Charles Leclerc van Panis Racing te verslaan. Daarmee werd Iron Lynx-Proton de vijfde verschillende polesitter van het seizoen. In de LMGT3-klasse kwam Sarah Bovy in de Iron Lynx Porsche net te kort; de Brusselse werd geklopt door Derek DeBoer, die met de Racing Spirit of Léman Aston Martin de pole greep.
Cairoli zette op acht minuten van het einde van de sessie de snelste tijd neer, vlak voordat Patrick Pilet met zijn Vector Sport-bolide in het grind belandde, waardoor de kwalificatie werd onderbroken. Hoewel de sessie werd herstart, slaagde alleen Charles Leclerc erin om nog dicht bij de tijd van Cairoli te komen, tot op 37 duizendsten van een seconde. De Monegask wist daarmee de Algarve Pro Racing Oreca van Alex Lynn naar de tweede startrij te verwijzen, met Louis Delétraz in de AO by TF naast zich. Malthe Jakobsen van Cool Racing completeerde de top vijf. In LMP2 Pro-Am was het eveneens een Italiaan, Giorgio Roda, die voor Proton Competition zijn vierde pole van het seizoen pakte.

Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
Iron Dames - Porsche 911 GT3-R
In de LMGT3-klasse draaide de strijd om de pole tussen de Aston Martin van Racing Spirit of Léman en de Iron Dames Porsche. Sarah Bovy was, zoals gewoonlijk, snel in de kwalificatie, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Derek DeBoer. De Amerikaan wist in de laatste minuut de snelste tijd neer te zetten met zijn Vantage AMR GT3, waar Bovy niet meer onder kon duiken. De tweede startrij wordt bezet door de Grid Motorsport by TF Aston Martin van Martin Berry en de Formula Racing Ferrari van Johnny Laursen, terwijl Hiroshi Hamaguchi met de Iron Lynx Lamborghini de top vijf completeerde.

In LMP3 was het Manuel Espirito Santo die de poleposition greep in de COOL Racing Ligier. Hij bleef de DKR Engineering Duqueine van Wyatt Bricachek voor, hoewel deze aan het einde van de sessie stilviel en moest worden getakeld. Kai Askey en Antoine Doquin, beide in Ligiers voor respectievelijk Inter Europol Competition en Racing Spirit of Léman, startten vanaf de tweede startrij.

De race start morgen om 11:30 uur en kan live gevolgd worden via het YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Foto's: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Mugello.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons