Red Bull Ring: Belangrijke zege voor Mirko Bortolotti

Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Mirko Bortolotti (SSR performance Lamborghini Huracan) heeft de eerste DTM race op de Red Bull Ring gewonnen, zijn eerste zege in de DTM en hij pakt daarmee opnieuw de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Maro Engel (Team WINWARD Mercedes-AMG) en Arjun Maini (Team HRT Mercedes-AMG) vergezelden hem op het podium.
Maro Engel en Mirko Bortolotti
Bortolotti ging als vierde van start maar won al direct na het doven van de lichten een plaats. Op een natte piste ging de Italiaan al snel ook voorbij Arjun Maini en Maro Engel om daarna de leiding niet meer af te staan. Engel trachtte nochtans via een vroege pitstop Bortolotti te verschalken; maar dat plan lukte niet. Hij finishte als tweede in het slipstream van de Lamborghini. Achter Maini kwam Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG) als vierde over de finishlijn. Ayhancan Güven (Manthey-EMA Porsche 911 GT3 R) sloot de top vijf af. Kelvin van der Linde (Abt Sportsline Audi R8 LMS) startte pas als zestiende en wist nog op te klimmen tot de achtste plaats en alzo de schade in het kampioenschap te beperken. Hij telt nu 10 punten achterstand op Bortolotti, terwijl Engel op 12 tellen ligt.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.