van der Horst

EBR: Potty wint secondenslag

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty heeft de East Belgian Rally op zijn naam geschreven. Dat was de voorlaatste manche van het Belgische Rallykampioenschap. De Belgische kampioen haalde het voor Cédric Cherain en Niels Reynvoet.
De bordjes stonden voor de slotlus quasi gelijk tussen Maxime Potty (Citroën) en Cédric Cherain (Hyundai). Potty vond in het slot nog een laatste versnelling en haalde nog eens fors uit op de slotproef. De regerende kampioen haalde het uiteindelijk met zeven seconden op Cherain, die net zoals in 2023 moet vrede nemen met de tweede plaats.

Daarachter reed Niels Reynvoet (Skoda) op een eiland. De leider in het BK kon het tempo vooraan niet volgen en reed op zijn beurt vrij vlot weg van Jos Verstappen (Skoda). Jaroslav Koltun (Skoda) is een verrassende vijfde.

In de Stellantis Cup boekte Tom Heindrichs de overwinning. De thuisrijder had het wel niet makkelijk tegen Jonas Dewilde die steeds sneller ging rijden. Heindrichs is ook de winnaar bij de juniors. Romain Delhez was de snelste GT.

Om de kampioen te kennen moeten we nog bijna twee maanden wachten, tot de slotmanche in Spa.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 28 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons