van der Horst

Chili: M-Sport en WRC-promotor breidt verlengstuk aan avontuur Sesks

Martins Sesks - Ford Puma Rally1
Martins Sesks - Ford Puma Rally1
De Let Martins Sesks zal aan de start staan van de Rally van Chili met een Ford Puma Rally1, weliswaar niet de hybride versie. De WRC-promotoren en M-Sport zorgen dus voor een verlengstuk aan een fantastische campagne van het jonge Baltische talent. Het nieuws werd dinsdag bekend gemaakt.
  • Prospeed Competition
Martins Sesks heeft duidelijk indruk gemaakt de voorbije maanden. De Let mag eind september naar Chili afreizen voor de op twee na laatste WRC-manche van het seizoen. Hij zal net zoals in Polen de niet-hybride versie besturen van de Ford Puma Rally1.

De 24-jarige Sesks liet die versie in Polen debuteren en verraste meteen door zich in het zog van de allergrootsen te nestelen. Drie weken later mocht hij de hybrideversie aan de start brengen van de Rally van Letland, waar hij tot het einde meedeed voor het podium en ook twee besttijden liet noteren. 

Dat was duidelijk genoeg om de WRC-promotoren en M-Sport, en zijn sponsors, te overtuigen, waardoor hij nu een nieuwe kans krijgt in Chili. Dit zal meteen ook een stevige test worden voor de niet-hybrideversie van de Puma, want Chili kent een compleet ander profiel dan het snelle parcours van Polen. M-Sport benadrukt ook dat ze op die manier hun zoektocht naar nieuw talent kracht willen bij zetten. 

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 27 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons