van der Horst

Clio Cup Young Talent Challenge: Selecties op 1 mei in City Kart, finale 8 mei in Francorchamps

Reanult Clio Cup Benelux
Reanult Clio Cup Benelux
Over exact één week, op donderdag 1 mei, vinden in City Kart in Vorst de selecties plaats voor de kandidaten van de 1ste Clio Cup Young Talent Challenge. Op dit ogenblik hebben zich al meer dan 50 jonge Belgen, van 16 tot 23 jaar, ingeschreven om de uitdaging aan te gaan. Die uitdaging bestaat er in om tijdens de World Series by Renault, op 31 mei en 1 juni, in Francorchamps aan de start van de Clio Cup Benelux te verschijnen.
De kandidaten komen van diverse achtergronden, zo zijn er de jongens uit de karting, (hobby 4-takt en 2-takt), rijders die al enige ervaring in diverse amateurreeksen hebben zoals BGDC, Fun Cup, Legend Car, 2CV of provinciale rally, maar vooral heel wat kerels die hun eerste stappen in de autosport nog moeten zetten. Het zijn liefhebbers van autosport en zonder twijfel gedegen gamers, die nooit raceten, maar wel over de nodige skills beschikken (rijbewijs is niet vereist).  

Het eerste doel van de deelnemers: bij de snelste 16 zijn, tijdens het eerste deel van de selectie op 1 mei, in City Kart. De selecties gebeuren achter het stuur van de  fameuze simulatoren Ellip6. Iedere kandidaat heeft recht op een kwartier aan het stuur van een virtuele Clio om zich voor de halve finales te kwalificeren.

Het tweede deel van de selectie bestaat uit twee halve finales. Hier komen telkens acht kandidaten tegen elkaar uit, in een race aan het stuur van een Renault Clio op de omloop van Francorchamps. Twee races, waarbij de top 4 van iedere reeks zich voor de finale zal plaatsen, onder het toeziend oog van een wedstrijddirecteur en sportcommissarissen die waken over het respecteren van de sportieve reglementen.

De top 3 van de finale wint dan een ticket voor de laatste fase van Clio Cup Young Talent Challenge, een finale die op 8 mei op Francorchamps zelf plaats vindt. Hier kruipen onze jonge helden achter het stuur van een echte Renault Clio R.S. 200 EDC, zo weggeplukt uit de Clio Cup Benelux competitie.

De droom wordt werkelijkheid als de finalisten naast een ervaren rijder hun kunnen zullen tonen, waarna ze, wij hopen het voor hen, hun licentie van de RACB zullen ontvangen. De Belgische autosportfederatie ondersteunt uiteraard deze actie om jong talent in de autosport te lanceren.

’s Namiddags rijden de finalisten dan alleen, om de jury te overtuigen dat zij de verdiende winnaar van de wedstrijd zijn. In de jury zitten voormalige kampioenen van de promotieformules van Renault.

De prestatie an sich, maar ook de regelmaat, de progressie, de motivatie en de ervaring zullen elementen zijn waarmee de jury in zijn beraadslaging rekening zal houden om de winnaar van de Clio Cup Young Talent Challenge aan te duiden.

Gelooft u in uw kansen om de jonge rijder te worden die Renault zoekt om aan de Clio Cup Benelux deel te nemen, tijdens de World Series by Renault in Spa op 31 mei en 1 juni 2014? Aarzel dan niet langer en stuur uw deelnameformulier op voor maandag april middernacht.

Reglement en inschrijving (50 euro deelnamekosten ) op www.cliocupbenelux.com.

Clio Cup Young Talent Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op vrijdag 25 april 2014.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons