van der Horst

Dakkoffers: de ultieme aankoopgids

Als je vaak met de auto op vakantie gaat, ken je het probleem misschien: een auto biedt maar beperkte ruimte voor de bagage. Het is natuurlijk niet fijn om in een volgepakte auto te zitten. Om nog maar te zwijgen over grote bagage, zoals ski’s of een tent. Voor dit soort problemen is een dakkoffer de perfecte oplossing. Op zoek naar de dakkoffer van je dromen? Met deze gids vind je het.

Hoe werkt een dakkoffer?

Een dakkoffer is een stevige, aerodynamische opbergbox die op het dak van de auto zit. Het geeft extra ruimte voor bagage, sportuitrusting, kampeerspullen en andere grote items.

Dakkoffers worden op het dak bevestigd met dakdragers. Deze stangen zitten stevig op het autodak om bagage veilig op het dak te vervoeren. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmethode kiest op basis van je auto en dakkoffer.

Moderne dakkoffers zijn ontworpen met aerodynamica in gedachten. Ze zijn gemaakt van licht maar stevig kunststof of glasvezel. Dit vermindert de windweerstand en het brandstofverbruik tijdens het rijden.

Jouw perfecte dakkoffer

Om een dakkoffer te vinden die aan jouw wensen voldoet, kan je een aantal dingen overwegen.

Controleer allereerst hoe groot de dakkoffer moet zijn om alle bagage mee te nemen. Als je ski’s of een tent wilt meenemen, moet de koffer lang genoeg zijn. Meestal is een lengte van meer dan 180 cm voldoende. De koffer mag niet te ver over het dak uitsteken. In de regel moet de achterklep nog goed open kunnen en mag de koffer het zicht door de voorruit niet belemmeren. 

Het is belangrijk dat de dakkoffer niet te zwaar is. Het autodak heeft een maximaal draaggewicht, dit is te vinden in de handleiding. Het gewicht van de dakdragers en de gevulde koffer mag dit niet overschrijden.

Er zijn verschillende bekende merken die dakkoffers bieden. De duurste is niet altijd de beste. Kies voor een dakkoffer die TÜV gekeurd is, deze zijn veilig te gebruiken, ook op de snelweg.

Voor veel dakkoffers zijn accessoires verkrijgbaar, zoals spanbanden, tassensets en sloten. Overweeg of je een koffer met slot nodig hebt. Met een slot kan je de dakkoffer gerust op het dak laten zitten terwijl je even wegloopt van de auto.

Dakkoffer kopen

Winparts.be is dé plek om je dakkoffer te kopen. We bieden een breed aanbod aan dakkoffers, van verschillende merken en maten. Zo heb je keuze uit de prijs, afmetingen en accessoires die aan jouw wensen voldoen.

Onze deskundige klantenservice staat klaar met advies over de juiste afmetingen, accessoires en montage materialen voor jouw dakkoffer. Zo weet je zeker dat alles is zoals je het hebben wilt. Met ons complete aanbod aan dakdragers en accessoires, vind je alles wat je nodig hebt op één plek. Je bestelling wordt snel aan huis geleverd. Zo ben jij klaar voor je vakantie.

Persbericht DB Online Marketing




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op donderdag 25 juli 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons