van der Horst

Dijon: Yani Stevenheydens behoudt de leiding van het kampioenschap na lastig weekend

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens wist tijdens het Franse F4-weekend in Dijon twee tweede tijden in de kwalificaties te combineren met twee tweede plaatsen. Een opgave in de tweede race, het gevolg van een aanrijding, zorgde er helaas voor dat zijn titelrivalen puntenwinst konden boeken. De vertegenwoordiger van het RACB National Team blijft echter leider in de tussenstand, met zes punten voorsprong op de Japanner Kato en 17 punten op de Fransman Caranta.
Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens is één van de blikvangers van het Franse F4-kampioenschap. In zijn tweede seizoen bij de jonge wolven van de eenzitterij laat de vertegenwoordiger van het RACB National Team regelmatig uitstekende prestaties noteren. Dat was ook afgelopen weekend het geval, tijdens de manche op het iconische, maar lastige circuit van Dijon-Prenois.

“Wat een ongelooflijk circuit!”, stelde de enthousiaste Belg na de eerste trainingen. “Ik ben onder de indruk van deze old school baan, met weinig uitloopstroken, veranderingen van grip in bijna elke bocht, en een heel glooiend tracé.” De rondetijden bevestigden zijn perfecte symbiose met de omloop. “Tijdens privétests op donderdag stond ik regelmatig helemaal bovenin en ik sloot de dag ook af met de snelste tijd, drie tienden voor alle anderen.”

Een prestatie die Yani ’s anderendaags niet helemaal kon bevestigen. “Voor de kwalificaties hebben we de set-up enigszins veranderd”, geeft hij toe. “De wagen presteerde evenwel iets minder goed. In die context toch een tweede startpositie voor de eerste en de derde race veroveren was echter niet slecht.”

Na de eerste sprint op zaterdagochtend kwam Stevenheydens als tweede over de streep. “Vanaf ik in het zog van leider Kato reed geraakten mijn banden oververhit en werden ze minder efficiënt. Het was me onmogelijk om hem te passeren.”

Door de regel van de omgekeerde grid startte de Belg de tweede race van op de negende plaats. “Dankzij een goede start lag ik al snel zevende. Maar een andere rijder probeerde me binnendoor te passeren en raakte mij. Ik schoof frontaal tegen de bandenmuur, tegen 130 per uur. Ik kwam er ongedeerd van af, maar de auto was fel beschadigd. Ik wil dan ook de mecaniciens van harte bedanken voor het werk dat ze gedurende meer dan vier uur hebben geleverd om de wagen opnieuw klaar te krijgen.”

Yani Stevenheydens (l) op het podium
Yani Stevenheydens (l) op het podium
Op zondagochtend beschikte Yani Stevenheydens over een perfect functionerende F4-bolide om de laatste race van het weekend af te werken. “Omdat mijn banden zaterdag bij de crash lek waren gereden, was ik verplicht om gebruikte banden van de vorige meeting te gebruiken. Die waren niet meer in opperbeste staat en leverden weinig grip op. Ik vertrok als tweede en ben ook op die positie gefinisht, zonder de leider te kunnen aanvallen.”

Toch stelt de rijder van het RACB National Team een positieve balans op. “Mijn doel was om in Dijon verder uit te lopen in de tussenstand. Door de koersfeiten is dat niet gelukt. Maar het belangrijkste is dat ik als leider naar de laatste meeting in Le Castellet trek. Met 6 punten voorsprong op Kato en 17 op Caranta heb ik er alle vertrouwen in.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 16 september 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons