van der Horst

Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers sterk in aanloop naar de finale van het Europees kampioenschap

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers waren dit seizoen al op hoog niveau aan de slag, maar op twee weken voor de laatste manche van het Europese Kampioenschap in Kristianstad lijken ze nog een tandje te hebben bijgestoken. Op het Zweedse circuit maakten de twee vertegenwoordigers van het RACB National Team afgelopen weekend, tijdens de vierde manche van de Champions of the Future Euro Series, heel wat indruk.
  • Hamofa Performance
Hoewel Team Belgium tijdens de volgende weken op de Olympische Spelen in Parijs heel wat aandacht naar zich toe zal trekken, is de kans groot dat tijdens die olympische periode ook twee andere Belgische atleten van zich zullen laten spreken. Die twee, dat zijn Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers, de twee karters van het RACB National Team. Van 1 tot 4 augustus gaan zij aan de slag in het Zweedse Kristianstad, om er de slotmanche van het FIA Europese Kampioenschap af te werken. Hun recente prestaties laten hopen op uitstekende resultaten.

Dries Van Langendonck op kop
Dries Van Langendonck op kop
Afgelopen weekend wist Dries immers al te schitteren op het Zweedse circuit. Tijdens de vierde van vijf manches van de Champions of the Future Euro Series – een kampioenschap dat hoofdzakelijk dient als voorbereiding op het EK en WK – domineerde de Limburger de debatten in de OK Junior-categorie. “We hadden geen beter weekend kunnen dromen”, stelt de jongeman uit Zolder. “De snelheid was er zeker, waardoor we de pole positie konden veroveren, de vijf kwalificatieraces konden winnen en ook de beste waren in de finale, mét de snelste wedstrijdronde er bovenop. En als kers op de taart zorgde die maximumscore er voor dat we nu aan de leiding van de tussenstand staan.”

Hoewel hij aan de leiding staat van de OK Junior-categorie in de Champion of the Future Euro Series, gaat Dries evenwel niet voor de titel in deze internationale competitie. Na het Europese kampioenschap stapt hij immers over naar de hogere OK-klasse. Maar voordien wil de wereldkampioen van 2023 wel nog de Europese titel aan zijn palmares toevoegen. “Door in juni in Slovakije mijn tweede finale van het seizoen te winnen heb ik in die tussenstand nu een voorsprong van 69 punten”, legt Dries uit. “Dat is een comfortabele voorsprong, het is nu aan mij om daar intelligent mee om te gaan!”

Ook Thibaut, sinds het begin van het seizoen al actief in de koninginnenklasse OK, kan in Zweden een gooi naar eremetaal doen. Na zijn succes op het Slovak Karting Center wist hij naar de zesde plaats in de tussenstand op te klimmen, en de jongeman uit Chimay hoopt nu de zilveren medaille te kunnen veroveren. “Ik ga voluit voor mijn kansen”, stelt hij onomwonden. “Een plaats op het podium zou een mooie beloning voor mijn eerste seizoen in OK zijn.”

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
‘Tbo’ heeft redenen genoeg om er in te geloven: ook voor hem verliep de Zweedse manche van de Champions of the Future veelbelovend! “We waren steevast voorin te vinden”, vertelt hij. “Na de kwalificatieraces stonden we vijfde in de tussenrangschikking en konden we in onze Super Heat als tweede finishen. In de finale hadden we echter pech: mechanische problemen zorgden er voor dat we in de laatste ronde de tweede plaats verloren, maar de snelste wedstrijdronde bewijst wel dat we heel wat progressie hebben geboekt. In de tussenstand behouden we ook de leiding, met 23 punten voorsprong. Na het Europese kampioenschap krijg ik dus een mooie kans om een internationale titel te veroveren.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 22 juli 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons