van der Horst

Interlagos: Norbert Michelisz steviger in leiderszitje na winst in race 2

Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz - BRC Hyundai N Squadra Corse
Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) verstevigde zijn leiderspositie in de Kumho FIA WTCR-puntenstand na een felbevochten overwinning in Race 2. De polesitter kreeg het racelang aan de stok met Ma Qing Hua (Lynk&Co Cyan Racing). De Chinees verleende teamgenoot Thed Björk in de slotfronden vrije doorgang maar ook de Zweed kwam niet verder dan de tweede plaats. Santiago Urrutia kwam als derde over de finishlijn maar viel na een bestraffing terug naar P5 achter Ma en Honda-rijder Esteban Guerrieri. Yann Ehrlacher bleef na een clash in de openingsronde puntenloos.
Polesitter Michelisz behoudt bij de start de leiding voor Ma, Suzuki wordt reeds in de tweede bocht door Björk naar P4 verwezen. Een eind verder komt het tot een clash tussen Nestor Girolami, Rafael Reis en Yann Ehrlacher die zij aan zij de zevende bocht induiken, met P5 als inzet. Terwijl Reis twee plaatsen verliest aan Urrutia en Guerrieri, moeten Girolami en Ehrlacher met respectievelijk een lekke band en een gebroken ophanging naar de pits. De Argentijn zal nog negende eindigen, Ehrlacher finisht op drie ronden als twintigste. 

Een ronde later komt het tot een contact tussen Juan Manuel Casella en Thiago Vivacqua waarbij eerstgenoemde hard in de vangrail duikt met een safety car-interventie als gevolg. Na de herneming gaan zowel Urrutia als Guerrieri voorbij aan Suzuki maar de Uruguayaan overschrijdt daarbij de witte lijn bij de pitingang en krijgt hiervoor later vijf seconden straftijd aangesmeerd. 

Vooraan moet Michelisz rondenlang al zijn ervaring aanwenden om een opzittende Ma Qing Hua achter zich te houden. De Chinees vergt hierbij teveel van zijn rubbers, valt in de slotfase terug en geeft met nog vijf minuten te gaan het stokje door aan Cyan-teamgenoot Thed Björk die het duel van op afstand volgde. De kloof naar leider Michelisz is inmiddels te groot voor de Zweed die als tweede aantikt. Santiago Urrutia schopt het nog tot plaats drie voor Ma en Guerrieri maar wordt door zijn bestraffing finaal pas als vijfde geklasseerd, wat Ma de laagste podiumtrede oplevert. Marco Butti en John Filippi finishen als zesde en zevende voor Rafael Suzuki, andermaal de beste van de TCR South America- en TCR Brasil-rijders.

Michelisz behoudt met zijn zege uiteraard de leiding in het rijdersklassement en vergroot zijn voorsprong op naaste achtervolger Guerrieri tot 15 punten. De nulscore van Ehrlacher promoveert diens stalgenoot Thed Björk naar de derde plaats, de Fransman valt terug naar plaats vier.

Van 6 tot 8 augustus zijn de Kumho FIA TCR World Tour en TCR South America-klasse te gast op de El Pinar-omloop in Uruguay.

Uitslag Race 2
Kampioenschap

Foto: TCR South America/Duda Bairros

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 21 juli 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons