van der Horst

Hongarije: Andrea Kimi Antonelli neemt revanche

Andrea Kimi Antonelli - Prema
Andrea Kimi Antonelli - Prema
Zaterdag verloor hij nog de sprintrace wegens een verkeerde bandenkeuze, maar zondag nam Andrea Kimi Antonelli (Prema) de juiste beslissing door op harde rubbers te starten. Wanneer Amaury Cordeel (Hitech) in de tweeëntwintigste ronde van de baan ging en de safety car uitreed, kwam Antonelli binnen voor zijn verplichte pitstop. Hij kwam de baan weer op in vijfde positie op zachte rubbers. De vier wagens voor hem waren uitgerust met harde rubbers en konden niet weerstaan aan een oprukkende Antonelli. Drie rondes later lag hij op kop en reed weg van de tegenstand.
Victor Martins (ART GP) reed naar de tweede plaats, zijn beste resultaat van het jaar. Richard Verschoor (Trident), die zijn zege van de dag ervoor kwijtspeelde na de technische keuring, vervolledigde het podium. Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) en Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) maakten de top vijf vol. Verder in de top tien vinden we Dennis Hauger (MP Motorsport), Kush Maini (Invicta Racing), Ritomo Miyata (Rodin), Taylor Barnard (AIX Racing) en Rafael Villagómez (Van Amersfoort Racing).
 
Paul Aron (Hitech) kende een dramatische race, eerst raakte hij geblokkeerd in de pitlane bij het oprijden naar de piste, waarna hij zijn start miste en enkele plaatsen verloor. Daarop ging hij in zijn haast om terug te komen in de fout en reed in op Zane Maloney (Rodin) bij een poging om Hauger voorbij te gaan. Aron werd voor die actie bestraft en verliest tien plaatsen op de grid bij de volgende race.

Foto: Georges De Coster
 



  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons