van der Horst

Hockenheim: Ferrari wint in race 2, voor Vanthoor en Weerts

Konsta Lappalainen en Ben Green
Konsta Lappalainen en Ben Green
Ben Green en Konsta Lappalainen (Emil Frey Ferrari #14) wonnen vanmiddag de tweede wedstrijd van de GT World Challenge Europe Sprint Cup in Hockenheim. De Fin nam vanop de vierde plaats bij de start meteen de bovenhand over de WRT BMW #32 van Dries Vanthoor, die samen met Charles Weerts net als gisteren opnieuw de tweede plek kon pakken. Hun grootste concurrent voor de Sprint Cup-titel, de Winward Mercedes #48 van Lucas Auer en Maro Engel, kwam als derde binnen maar het Belgische duo houdt wel nipt de leiding vast in het kampioenschap.
Start GTWCE Hockenheim Race 2
Start GTWCE Hockenheim Race 2
De twee wagens op de eerste startrij kenden dan weer een mindere dag. Vanochtend pakte Luca Engstler (Lamborghini #6) de pole maar de Duitser kon tijdens de wedstrijd geen vuist maken nadat bij de verplichte pitstop de monteurs meer dan tien extra seconden nodig hadden na problemen met het rechtervoorwiel. Engstler reed nochtans een goeie stint en voerde initieel het veld aan, voor de als tweede vertrokken Ricardo Feller (Attempto Audi #99), die nog voor de pitstop al de handdoek moest werpen na een breuk aan de ophanging.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Nicolas Baert reed de Comtoyou Aston Martin #007 als vierde over de meet maar een tijdstraf deed hem terugzakken naar P6. Minder goed verging het de andere Aston's uit de stal van Jean-Michel Baert. De #11 ging van de baan terwijl David Pittard, de teamgenoot van Matisse Lismont in de #21, tot opgave gedwongen werd na een dreun van Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25). De #12 van Lorens Leceurta tot slot kwam pas als 29e binnen.

Jef Machiels en Sean Hudspeth pakten een podiumplaats in Silver, de Ferrari #52 eindigde als derde in de klasse. Voor Magnus lukte dat dan weer nét niet in Gold, de Audi kwam als vierde binnen. Ugo De Wilde tot slot reed als 25e over de meet in de Imperiale Lamborghini #85.

Foto's: Geert Franquet & SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons