van der Horst

Hockenheim: dubbel voor MZR Motorsportzentrum Ried - Podium voor Eric de Doncker

Reinhard Kofler en Martin Koch
Reinhard Kofler en Martin Koch
Deze zondag kleurde de Fanatec GT2 European Series het voorprogramma in Hockenheim en Reinhard Kofler en Martin Koch (MZR Motorsportzentrum Ried KTM) mochten tweemaal op het hoogste schavot staan. Voor de eerste overwinning moesten zij stevig vechten tegen Philippe Prette in de LP Racing Maserati om de winst binnen te halen, terwijl zij de tweede wedstrijd controleerden richting een dubbele zege. Ook Eric de Doncker en Loris Hezemans mochten mee op het podium op zaterdag, maar de Motorsport 98 Mercedes moest tijdens de tweede wedstrijd vroegtijdig de handdoek in de ring gooien.
Start 2024 GT2 European Series Hockenheim
Start 2024 GT2 European Series Hockenheim
De eerste wedstrijd van de Fanatec GT2 European Series in Hockenheim was vooral een kwestie van rekenen op de Pro's in de Pro-Am klasse wagens om de meubelen te redden, want Philippe Prette was zeer sterk op dreef in de eerste stint. Hij vocht eerst een gevecht uit met de AKKODIS ASP Mercedes van Gilles Vannelet en Jean-Luc Beaubelique, totdat deze een succespenalty tijdens de verplichte pitstop moesten afwerken. Maar rust kreeg de Italiaan niet, want een sterke Kofler zat hem op de hielen en nam op vier minuten van het einde de leiding over, wat hem de overwinning opleverde. Prette bleef tweede, terwijl Loris Hezemans kon oprukken van plaats zes naar drie.

De tweede wedstrijd verliep echter allesbehalve vlot voor de Nederlander. Na het nemen van de haarspeldbocht verloor de Motorsport 98 Mercedes de nodige kracht en Hezemans moest uiteindelijk enkele minuten later de wagen parkeren. Vooraan nam Kofler de wedstrijd stevig in handen en Koch maakte de race foutloos af, wat resulteerde in een dubbele zege voor het duo. De Razoon - more than racing KTM van Thomas Andersen en Simon Birch eindigde als tweede, gevolgd door het duo Vannelet/Beaubelique op de derde plaats.

Alexandre Leroy kwam ook aan de start met de TFT Racing Maserati, maar kende een moeilijk weekend. Hij eindigde respectievelijk als achtste en negende, wat telkens resulteerde in een vijfde plaats in de Am-klasse.

Foto's: GT2 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons