van der Horst

Le Castellet: Winst voor Stienes Longin en Nicolas Saelens - Q1-Trackracing scoort 1-2

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Na een slechte eerste dag onder de zon in Le Castellet, werd het zondag een goede dag in de regen voor Stienes Longin en Nicolas Saelens. Tijdens de tweede race van de GT Cup Europe wisten de Leuvenaar en de Vlaams-Brabander hun tweede overwinning van het seizoen te boeken in hun Q1-Trackracing Porsche. Zij wonnen voor de zusterwagen van Xander Przybylak en Lars Zaenen. Ook was er weer succes voor het Limburgse team in de Am-klasse, waar het op een tweede en derde plaats eindigde.
Podium 2024 GT Cup Europe Paul Ricard Race 2
Podium 2024 GT Cup Europe Paul Ricard Race 2
Omwille van een regenbui moesten alle wagens de eerste tien minuten van de race achter de safety car rijden. Dit was al een eerste goede zaak voor Saelens, die eens het veld werd losgelaten, gewoon moest aanklampen om dan zo snel mogelijk het stuur over te geven aan Longin. Van daaruit kon de Leuvenaar oprukken naar de tweede plaats en eenmaal hij de eerste plaats overnam, lag de weg naar de overwinning open en dat op de Nationale Feestdag. Het feest bij Q1-Trackracing werd nog groter, gezien Przybylak nog kon oprukken naar de tweede plek en zo een 1-2 voor het Limburgse team kon schenken. Hiermee komen Saelens en Longin terug in de titelstrijd, gezien Luca Ludwig en Ivan Velasco (Mertel Motorsport Ferrari) als vierde over de meet kwamen en zij liggen nu zeventien punten voor op het Belgisch duo.

Podium 2024 GT Cup Europe Paul Ricard Race 2 Am
Podium 2024 GT Cup Europe Paul Ricard Race 2 Am
Er was nog meer succes voor Q1-Trackracing in de Am-klasse, waar hun overige twee wagens ook het podium wisten te halen. Het hoogste trapje was echter weggelegd voor Fernando Navarrete Rodrigo en Alvaro Lobera met de Mertel Motorsport Ferrari. De strijd om de andere podiumplaatsen was spannend. Laurens Vandervelde lag voor op Nicolas Vandierendonck en probeerde al schuivend zijn plaats te verdedigen. Echter, de ervaring van Vandierendonck zorgde ervoor dat hij in de laatste minuten toch voorbij Vandervelde geraakte en zo samen met Bogdan Duma op het middelste trapje eindigde. Vandervelde en Nathan Brauns moesten daardoor genoegen nemen met de derde plaats.

Nu hebben de heren weer even rust voordat ze terug in actie komen. Eind september trekken ze namelijk richting Barcelona voor de voorlaatste ronde van het seizoen.

Foto's: GT Cup Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons