van der Horst

Letland: Rovanperä wint met overmacht

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft de Rally van Letland op zijn naam geschreven. Dat was de achtste manche van het WRC. Thierry Neuville verlaat gefrustreerd de rally als achtste maar blijft wel WK-leider.
Er stond weer geen maat op Kalle Rovanperä (Toyota) dit weekend. De Fin nam vrijdag iedereen vakkundig bij de keel en reed onverstoord naar de winst op zondag. Hij liet de concurrentie amper wat kruimels. Sébastien Ogier (Toyota), de tweede interimmer bij Toyota, boekt een mooie dubbel voor Gazoo Racing dat een goede zaak doet in het merkenkampioenschap.

Ott Tänak (Hyundai) erfde in het slot nog de derde plaats omdat Martins Sesks (Ford) dat ene zeldzame foutje maakte in het slot en zo terugviel naar plaats zeven. Tänak doet wel een gouden zaak in de strijd om de titel. Adrien Fourmaux (Ford) tikte aan als vierde en scoort weer goede punten.

Elfyn Evans (Toyota) kon net zoals Thierry Neuville (Hyundai) geen vuist maken maar doet toch een goede zaak als vijfde. Hij zag Takamoto Katsuta (Toyota), zesde, en Sesks, zevende, nog tussen hem en de Belg komen nadat beiden terugvielen door pech of een foutje. Neuville werd dus achtste, voor Grégoire Munster (Ford).

Oliver Solberg was ongenaakbaar in WRC2. Mikko Heikkilä en Sami Pajari mochten mee op het podium.

De volgende manche is de Rally van Finland, begin augustus. Daar verdedigt Neuville een kleine bonus van acht punten op teamgenoot Ott Tänak.

Foto: Davy Degryse - RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Letland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons