van der Horst

Hockenheim: Borusan Otomotiv Motorsport en Code Racing Development verdelen de zeges

Start 2024 GT4 European Series Hockenheim Race 2
Start 2024 GT4 European Series Hockenheim Race 2
Afgelopen weekend kwamen de deelnemers aan de GT4 European Series in grote getale in actie in Hockenheim. Op zaterdag ging de overwinning naar de Borusan Otomotiv Motorsport BMW van Berkay Besler en Gabriele Piana, nadat deze zich naar voren hadden gewerkt en in de laatste vier minuten de overwinning naar zich toe trokken. Op zondag ging de winst naar het ervaren duo Antoine Leclerc en Nelson Panciatici in de Code Racing Development Alpine, dat van start tot finish de race stevig controleerde. Voor de Belgen werd het echter een minder weekend.
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Nochtans mengden Ricardo van der Ende en Benjamin Lessennes zich mee in het strijdgewoel vooraan om alzo broodnodige punten te scoren, maar een penalty van tien seconden voor het veroorzaken van een aanrijding zorgde ervoor dat het Nederlands-Belgische duo terugviel naar een zevende plek in de eerste race. Op zondag was het van der Ende die de meubelen redde en in de laatste minuten nog wist op te klimmen naar de vijfde plaats. Wel zien ze Joshua Rattican en Tom Lebbon verder weglopen in de tussenstand.

Team Floral-Vanspringel - Ford Mustang GT4
Team Floral-Vanspringel - Ford Mustang GT4
Voor Nathan Vanspringel en Nico Verdonck was het een ander verhaal. Halverwege de eerste stint kwam de Team Floral-Vanspringel Ford tot stilstand net na de haarspeldbocht, wat resulteerde in een safety car periode en een opgave voor het Belgische duo. Op zondag reden zij de wedstrijd wel uit en kwamen als 21ste over de meet. Nu krijgt iedereen een lange zomervakantie voorgeschoteld, vooraleer zij terug in actie komen in Monza eind september.

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons