van der Horst

Interlagos: Esteban Guerrieri (GOAT Racing Honda) domineert race 1

Esteban Guerrieri v. Santi Urrutia
Esteban Guerrieri v. Santi Urrutia
Honda-rijder Esteban Guerrieri pakte de volle buit zondagmiddag in Interlagos. De GOAT Racing-rijder verschalkte polesitter Santiago Urrutia bij de start en won het pleit met een voorsprong van dik tien seconden op de Lynk&Co-rijder. Guerrieri's teamgenoot Marco Butti mocht mee op het podium, de Italiaan ging het Cyan Racing-duo Ehrlacher-Björk vooraf. Puntenleider Michelisz tikte als zesde aan in een gedurende vier ronden geneutraliseerde race waarin BRC-teamgenoot Nestor Girolami de gebeten hond bleek. Dankzij zijn overwinning klimt Guerrieri in de puntenstand naar de tweede plaats en nadert tot op vijf punten van leider Michelisz.
Guerrieri komt bij het doven van de lichten beter weg dan polesitter Urrutia, de Uruguyaan moet na een deur-aan-deur-gevecht in tweede positie invoegen voor Butti, Ehrlacher, Girolami, Björk, Michelisz en Azcona die dadelijk drie plaatsen weet goed te maken. 

John Filippi is bij de start op de grid blijven stilstaan waardoor de safety car nog in de openingsronde uitrukt. Slechts dik 15 van de 25 minuten staan nog op de klok wanneer de baan opnieuw wordt vrijgegeven.

Geen wijzigingen voorin bij de herneming, tenzij Björk die Girolami de vijfde plaats afsnoept. Even later doet Norbert Michelisz het Björk na. Ook Ma qing Hua werkt zich knap aan de Hyundai-rijder voorbij maar wanneer ook Dusan Borkovic zijn kans waagt, gaat het ei zo na totaal mis voor de Serviër die dwars wordt getikt en ettelijke plaatsen verliest. Ook Azcona maakt ten koste van teamgenoot Girolami een plaatsje goed. Laatstgenoemde zal uiteindelijk pas als dertiende finishen nadat ook Borkovic, Suzuki, Piquet Jr. en Juan Rosso diens Hyundai Elantra zijn voorbijgesneld. Weinig animo voorin waar alles bij het oude blijft: Guerrieri verzilvert zijn betere start met een afgetekende zege, voor Urrutia en GOAT Racing-teamgenoot Marco Butti.

Uitslag Race 1:
1.Esteban Guerrieri (GOAT Racing, Honda Civic Type R FL5), 14 ronden
2.Santiago Urrutia (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL) +10.040"
3.Marco Butti (GOAT Racing, Honda Civic Type R FL5) +10.860"
 
Kampioenschap:
1.N. Michelisz, 166p; 2. E. Guerrieri 161p; 3. Y. Ehrlacher 156p...
 
Foto: TCR South America/Rafael Gagliano



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Interlagos.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons