van der Horst

Londen: Nick Cassidy slaat terug met pole

Nick Cassidy - Jaguar TCS Racing
Nick Cassidy - Jaguar TCS Racing
Het kan snel keren in de Formule E. Gisteren moest Nick Cassidy nog vanaf de achterste gelederen starten in Londen, vandaag pakte de Jaguar-piloot prompt de pole en dat zonder een enkele ronde te rijden in de vrije training. De Kiwi was de snelste in de groepskwalificaties en versloeg op zijn weg Robin Frijns (Envision), rivaal Pascal Wehrlein (Porsche) en tot slot Maximilian Günther (Maserati). Hiermee komt Cassidy tot op vier punten van de leider. Stoffel Vandoorne zal zijn laatste race voor DS Penske als zevende starten.
  • St. Paul
Er werd vandaag weer bewezen hoe onvoorspelbaar Formule E kan zijn. Tijdens de eerste kwalificatiegroep kwam onder andere Sébastien Buemi (Envision) buiten. Gisteren nog startend vanaf de tweede plaats, vandaag vanaf de negende startrij. We kregen ook het omgekeerde verhaal, met name de metamorfose in een paar uur van Nick Cassidy. De Kiwi was gisteren pas negende in de groepskwalificaties en kon zelfs geen enkele ronde afwerken tijdens de laatste vrije training. Toch wist de Jaguar-piloot de snelste tijd eruit te persen voor zijn voornaamste rivaal voor de titel Pascal Wehrlein, Sam Bird en Robin Frijns.

In de tweede groep waren alle ogen gericht op Mitch Evans. Gezien zijn voornaamste rivalen voor de titel wel door konden stoten, kon hij niet achterblijven. De Kiwi hing constant bovenaan, al kreeg hij het even warm op het einde, wanneer hij zijn laatste tijd niet kon verbeteren. Hij zag een sterke Maximilian Günther over hem springen, maar bleef wel tweede, voor beide DS Penske's van Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne.

In het eerste duel deed Wehrlein wat hij moest doen. De Duitser overvleugelde zonder problemen Bird richting de halve finale. Cassidy ging voluit voor zijn plekje in de halve finale en deed dat met het nodige risico. Toch wist de Kiwi Frijns te verslaan met een tiende van een seconde. Vandoorne moest het opnemen tegen Evans en terwijl ze aan elkaar gewaagd waren in de eerste sector, kregen we weer een ontketende Evans die zonder problemen de Rumbekenaar opzij schoof. Hiermee zal Vandoorne voor zijn laatste race bij DS Penske vanaf de zevende plek starten. Het laatste duel tussen Vergne en Günther was dan weer een nagelbijter. Vanaf de Customs House Chicane plakten beiden aan elkaar qua tijd, maar het was de Duitser die nipt de Fransman wipte.

De eerste halve finale was direct al een stevige, met Wehrlein versus Cassidy. Beiden waren gewaagd aan elkaar, maar het was toch de Kiwi die minder dan twee tienden overhield tegenover de Duitser. Zeer belangrijke punten dus. Vooral met het oog op tegen wie hij het moest opnemen namelijk teamgenoot Evans, maar dat gebeurde niet. De Kiwi werd namelijk nipt uit de kwalificaties gekegeld door Günther. Daarmee starten Evans en Wehrlein naast elkaar op de tweede startrij. Tot slot moest er nog gereden worden om de pole. Zowel Cassidy als Günther gingen voluit en waren eveneens aan elkaar gewaagd, maar het was Cassidy die de pole en de broodnodige drie punten pakte. Hiermee ligt de top drie met maar vier punten uit elkaar. Het zal erom spannen tijdens de race, die van start gaat om 18:03 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 21 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons