van der Horst

FRECA: Camara knoopt opnieuw aan met de zege, ook Giusti wint

Rafael Camara
Rafael Camara
Na twee wedstrijdweekends zonder zege, heeft Rafael Camara op het circuit van Paul Ricard opnieuw een overwinning achter zijn naam gezet, zijn vijfde al van het seizoen. De tweede wedstrijd van het weekend werd gewonnen door Alessandro Giusti, die in de regen de snelste van het pak was.
Rafael Camara schoot als een komeet uit de startblokken aan het begin van het seizoen. Maar tijdens de laatste twee wedstrijden op de Hungaroring en Mugello kwam de Braziliaan niet tot winnen. In Le Castellet proefde de Ferrari Junior echter weer van de champagne na de zege in de eerste race. De Prema piloot startte vanaf de pole en zette die startpositie feilloos om in de zege, voor de als tweede gestartte Michael Belov en Brando Badoer die voor de zesde keer op rij op het podium stond. 

Alessandro Giusti
Alessandro Giusti
Zondag werd een dag met wisselvallig weer in Zuid Frankrijk en hoewel Camara zich opnieuw van de pole verzekerde, zou hij in de lastige omstandigheden pas als zevende over de streep komen. De zege kwam op naam van Alessandro Giusti die daarmee zijn eerste zege van het seizoen op zijn naam schrijft. Ook Ugo Ugochukwu pakte zijn beste seizoensresultaat, de Amerikaan werd tweede voor Noah Stormsted. Camara viel in de slotfase dus terug tot de zevende plaats maar ook Tuukka Taponen kende een alles behalve vlekkeloze race met twee aanrijdingen.

De Fin ziet na twee uitstekende wedstrijden zijn titelrivaal dus opnieuw uitlopen. Het verschil bedraagt nu 44 punten. 

Foto's: FRECA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 22 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons