van der Horst

Le Castellet: Klinkende zege voor Longin en Saelens op Circuit Paul Ricard

Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin en Nicolas Saelens
Op het Zuid-Franse Circuit Paul Ricard wisten Stienes Longin en Nicolas Saelens hun tweede overwinning in het seizoen 2024 van de GT Cup Europe te scoren. In een ware zondvloed bleef het duo van de #11 Porsche 911 GT3 Cup van Q1 Trackracing de concurrentie ver voor.
  • LTF
Het vierde weekend van de GT Cup Europe begon nochtans niet ideaal voor Longin en Saelens. Een achtste startplek voor de eerste race was lager dan verhoopt, maar Stienes Longin wist in de openingsfase al snel naar de vierde plek op te rukken. Na de verplichte rijderswissel kon Nicolas Saelens aanspraak maken op een podiumplaats, maar een tik van een concurrent en een tijdstraf zorgden er uiteindelijk voor dat het duo als vijfde werd gerangschikt. Degelijke uitslag, maar niet meer.

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook zondag begon lastig, met een tiende startplaats voor Nicolas Saelens. Voor de tweede race van het weekend gingen bovendien de hemelsluizen open. Maar Belgische weersomstandigheden op de nationale feestdag… dat kan ook voordeel opleveren. Nadat de start om veiligheidsredenen achter safety car werd gegeven hield Saelens in de moeilijke omstandigheden tot aan de rijderswissel zeer goed stand.

Na die wissel begon het spektakel pas echt. In de plenzende regen bleek Stienes Longin met kop en schouders de beste van het pak. Zijn snelste rondetijd was een bijna een halve seconde sneller dan die van de leiders in het kampioenschap, en de rest volgde op een seconde of meer. Veel meer zelfs. Eens de voorsprong groot genoeg was, controleerde de Leuvenaar rustig de debatten, om uiteindelijk met meer dan zeven tellen voorsprong op Q1 Trackracing-teammaat Przybylak als winnaar over de streep te gaan.

Stienes Longin
Stienes Longin
“Het doet altijd deugd om de Brabançonne te laten weerklinken, zeker op de Belgische nationale feestdag”, stelde een breed lachende Stienes Longin na het behalen van de tweede seizoenszege. “Maar ik geef het grif toe: we hadden deze overwinning eigenlijk hard nodig. We hebben dit seizoen al ons deel van de pech gehad, en we kwamen ook niet altijd zo sterk uit de hoek als we hadden gewild. Door deze tweede overwinning doen we echter opnieuw helemaal mee voor de titelstrijd.”

In die tussenstand springen Longin en Saelens nu naar de tweede plaats, op zeventien punten van het Ferrari-duo Ludwig en Velasco, de regerende kampioen. Indien we rekening houden met de verplichte schrapresultaten is het verschil zelfs maar negen punten.

Voor de deelnemers aan de GT Cup Europe is het nu even tijd voor de zomerbreak. Eind september wordt in Barcelona de volgende meeting afgewerkt, drie weken later volgt dan de seizoensfinale op de Autodromo Internazionale di Monza.

Persbericht RaceMail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 22 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons