van der Horst

El Pinar: Thed Björk wint bewogen tweede race

El Pinar: podium Race 2
El Pinar: podium Race 2
Thed Björk pakte zijn tweede overwinning van het seizoen in de Kumho FIA TCR World Tour in een tweede race die bol stond van de actie. De Cyan Racing-piloot haalde het in El Pinar van Pedro Cardoso, de PMO Racing Peugeot -rijder is de eerste TCR Zuid-Amerika-deelnemer die het algemene podium haalde. Cyan-teamgenoot Santi Urrutia sleepte voor eigen publiek een derde plaats uit de brand. Guerrieri en Michelisz vervolledigden de top vijf.
  • Hamofa Performance
Ma Qing Hua zou normaliter vanaf pole starten, maar zijn Lynk & Co slaagde er niet in om weg te komen voor de formatieronde en werd de pitstraat ingereden, waardoor Cardoso op de effectieve pole kwam te staan. Een technisch probleem met de startlichten resulteerde in een rode vlag. De race werd hervat achter de safety car, met Cardoso aan de leiding, gevolgd door John Filippi en Esteban Guerrieri. Er was drama in T1 toen Guerrieri en Santiago Urrutia nog maar eens contact maakten, waarbij Guerrieri terugviel naar P6. Urrutia kwam achter teamgenoot Björk terecht die jacht maakte op Filippi die de rol met leider Cardoso inmiddels had moeten lossen. 

Het duurde tot ronde negen vooraleer de Zweed de Fransman achter zich liet en daarop de kloof  naar leider Cardoso begon te dichten. Urrutia was de volgende die Filippi probeerde te passeren, maar verloor na in T8 te breed te zijn gegaan twee plaatsen aan Néstor Girolami en Guerrieri. Twee ronden later namen Guerrieri en Urrutia Girolami die achter Filippi vast zat in de tang, waarbij Urrutia in één klap twee plaatsen goedmaakte en naar P4 doorschoof voor Guerrieri.

Vooraan pakte Björk een seconde per ronde terug op Cardoso's om die in ronde 14 voorbij te gaan. Wat later gaven Urrutia en Guerrieri Filippi het nakijken om door te schuiven naar plaatsen drie en vier. Girolami sloot terug aan bij teamgenoten Michelisz en Azcona, die vervolgens beiden Filippi passeerden.

Björk pakte de overwinning met 1,3 seconden voorsprong op Cardoso, terwijl Urrutia derde werd, gevolgd door Guerrieri en Michelisz.
Cardoso was de verdiende winnaar in het TCR Zuid-Amerika-veld, terwijl Juan Ángel Rosso tweede werd en 12e eindigde in het algemeen klassement.

 Yann Ehrlacher, de winnaar van race 1, kende net als in Interlagos pech en moest voor herstelling naar de pitlane, waarna hij achteraan weer aansloot. In de TCR World Tour scoorde Guerrieri belangrijke punten die hem in de klassering plek twee opleverden op 25 punten van leider Michelisz. Ook Björk wipt over Ehrlacher en staat nu derde.

De Kumho FIA TCR World Tour gaat nu een pauze van twee maanden in voordat de vijandelijkheden op 18 en 20 oktober wordt hervat in het Chinese Zhuzhou.

Kampioenschap;
1.Michelisz 242p  2.Guerrieri  219p 3.Björk 215p...

Foto: TCR South America/Hernan Capa



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 4 augustus 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons