van der Horst

ERC: Paddon van start tot finish in Ceredigion

Hayden Paddon - Hyundai i20 Rally2
Hayden Paddon - Hyundai i20 Rally2
Hayden Paddon heeft de Rally Ceredigion gewonnen, de zevende en voorlaatste manche van het Europese Rallykampioenschap. De Nieuw-Zeelander doet een gouden zaak in de strijd om de titel.
Na een jarenlange afwezigheid trok het Europees rallykampioenschap nog eens het Kanaal over voor een indrukwekkende asfaltmanche in Wales. De leider in het kampioenschap, Hayden Paddon, was duidelijk op een missie. De Nieuw-Zeelander won meteen de eerste proef en nestelde zich op kop. Thuisrijder James Williams en Chris Ingram drongen nog even aan en ook Mathieu Franceschi, de grootste concurrent in de strijd om de titel, bleef een tijdje in het spoor.

Williams ging kort later van de baan, terwijl Paddon nog een stevige versnelling in de benen had en zaterdagmiddag wegreed van alles en iedereen. De Kiwi mocht gaan slapen met een voorsprong van ruim een minuut op Ingram en Franceschi. 

Paddon zijn overwinning kwam op zondag niet meer in het gedrang, want Ingram ging nog van de baan, terwijl Franceschi zich bezig hield het achtervolgende peloton af te houden.Uiteindelijk snoepte de Italiaan Andrea Mabellini nog de tweede plaats van de Fransman af.

In de strijd om de titel doet Paddon met zijn eerste seizoenszege een gouden zaak, maar om de kampioen te kennen, moeten we nog wachten tot de laatste manche, op het Poolse asfalt rond Chorzow. Die vindt plaats midden oktober.

Foto: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 2 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rali Ceredigion.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons