van der Horst

ERC: Stritesky wint verrassend Barum Rally

Dominik Stritesky - Skoda Fabia Rally2
Dominik Stritesky - Skoda Fabia Rally2
Dominik Stritesky heeft de Barum Rally op zijn naam geschreven. Dat was de zesde manche van het ERC. Voor de 24-jarige thuisrijder is het de grootste zege uit zijn carrière.
Simon Wagner (Skoda) opende als snelste in de straten van Zlin, maar moest de leiding op zaterdag meteen afgeven aan Adam Brezik (Skoda). De onvermijdelijke Jan Kopecky (Skoda), recordwinnaar van de Barum Rally, volgde goed, maar werd later teruggeslagen na een lekke band.

Dominik Stritesky (Skoda) nam zaterdagmiddag over en sloeg na de middag meteen een stevige kloof. Hij ging als leider naar de zondagetappes, met een bonus van twintig tellen op Wagner en driekwartminuut op Brezik.

De titelkandidaten kwamen niet in het stuk voor. Mathieu Franceschi (Skoda) vocht voor een plaats in de top vijf, maar de Fransman moest uiteindelijk, met de meet bijna in zicht, de handdoek gooien met een dubbele lekke band. Hetzelfde overkwam ERC-leider Hayden Paddon (Hyundai), maar hij kon de rally wel uitrijden, weliswaar op een schamele twaalfde plaats.

Vooraan gaf Stritesky de leiding niet meer uit handen. Hij haalde het uiteindelijk met twintig seconden op Wagner. Erik Cais (Skoda) reed na een geweldige zondag nog naar de derde plaats.

In de strijd om de titel verandert er weinig. Paddon heeft een bonus van veertien punten op Franceschi. Voor de volgende manche trekken we het Kanaal over voor de Rally Ceredigion.

Foto: FIA ERC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 19 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally Zlín.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons