van der Horst

ERC: Tempestini pakt verrassend zege in Hongarije

Simone Tempestini - Skoda Fabia Rally 2
Simone Tempestini - Skoda Fabia Rally 2
De Roemeen Simone Tempestini heeft de Rally van Hongarije op zijn naam geschreven. Dat was de openingsmanche van het Europese Rallykampioenschap.
Zaterdag lag Simone Tempestini (Skoda) nog op vinkeslag, in derde positie, maar de Roemeen zag op zondag zijn concurrenten één voor één wegvallen. Mikko Heikkilä (Toyota) mocht als leider aan de openingsdag beginnen maar nog voor de lunch liep het dramatisch af voor de snelle Fin. Hij verloor plots een wiel en moest zijn wagen op kant zetten.

Martins Sesks (Toyota), tot dan de grootste concurrent en even leider, was dus ontdaan van Heikkilä, maar de Let moest wel nog afrekenen met Tempestini. De Let schakelde echter kort voor het einde zichzelf uit na een fout. 

Daardoor kwam ook Hayden Paddon (Hyundai) plots nog in een positie om te winnen, maar in een finale poging het heft in handen te nemen, reed de regerende kampioen lek. Tempestini bleef foutloos en kon zo de zege binnen halen. Het is de eerste zege ooit in het ERC voor de 29-jarige Roemeen.

In de eindstand had hij een bonus van 17 seconden op Mathieu Franceschi (Skoda), die zijn beste resultaat noteert in het ERC. De Fransman was misschien wel de snelste van het weekend maar schakelde zichzelf uit na een kleine koprol zaterdagochtend. Miklos Csomos (Skoda) zet een derde Skoda op het podium. Nieuw-Zeelander Paddon moest uiteindelijk vrede nemen met de vierde stek.

Bij de juniors was Max McRae de snelste. Een mooie zege voor de zoon van Alister McRae en het neefje van wijlen Colin McRae.

De volgende manche is de Rally Islas Canarias, op de Canarische eilanden, begin mei.

Foto: FIA ERC 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 14 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons