van der Horst

Europese titel voor Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck is de nieuwe Europese kampioen karting in de OK-Junioren. In het Zweedse Kristianstad had onze landgenoot genoeg aan een vierde plaats na de kwalificatieheats om de titel met overmacht binnen te halen. Het is voor Van Langendonck de kers op de taart, na een waanzinnig seizoen waarin hij heer en meester was!
Het Zweedse Kristianstad vorm dit weekend het strijdtoneel voor de afsluitende manche van het FIA Europees kampioenschap karting. In de OK-Junioren was het uitkijken naar de leider in de tussenstand, Dries Van Langendonck. 
De kersverse McLaren Junior zegevierde twee weken geleden in de voorbereidende Champions of the Future wedstrijd en trok als absolute topfavoriet naar Zweden. 

Gisteren pakte Van Langendonck overtuigend de pole want hij zette eerste achtervolger Noah Banglin op ruim twee tienden. Bovendien kende zijn voornaamste uitdager voor de titel, Iacopo Martinese, een dramatische kwalificatie met een 45e chrono. De Italiaan kwam vandaag nog terug tot P30 maar Van Langendonck kon zijn heats zonder risico's afwerken en had genoeg aan P4 na de heats om de titel nu al veilig te stellen. 

Ongeacht wat er morgen in de finales gebeurt, Van Langendonck mag de Europese titel al achter zijn naam schrijven. 
In de OK klasse gaat Thibaut Ramaekers trouwens aan kop, in de Academy klasse staat Gilles Herman voorlopig tweede. 
Morgen weten we of ze met eremetaal naar huis gaan!

Foto: RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zaterdag 3 augustus 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons